Calligraphy dari Jemey

Tuesday, October 28, 2008 by zatix



Timakasehhh

Filed under having 2 comments  
Thursday, October 23, 2008 by zatix

Kenapa yang dikatakan hati perut itu penting? Kenapa yang dikatakan bertoleransi itu penting? Kenapa yang dikatakan respek itu penting? Kerana kalau tidak penting, yang aneh-aneh, yang kucar-kacir macam sekarang ini tak akan berlaku.

Depression just lead you to blaming your own self and perhaps God for that He is not giving you an equal fate as others. Truth is, your fate is in your own hand, how you handle things, how you project your own self in front others, how you try to get the best of your life, how you cherish every single good things happened, how you value others right, how frequent you appreciate those deserve to, how strong you hold to your own religion and principle, how you keep being positive and many more. Feeling grateful and seeing somethings behind things is always a good recipe to fight against sadness and depression.

Putting too much restriction on your life will just lessen your chance of knowing wonderful people created around you.

True, you might judge them as nobody and useless but pity you, you just miss the fact that they are actually the best gift sent by God.

Filed under having 0 comments  
Wednesday, October 22, 2008 by zatix

Office is getting colder. People are getting weirder. Oh, man wearing tight face, I just dont give you any single care. Oh, you who should learn on how to respect others life, I am just feeling tired.

Innocent creature of mine, sorry for always letting out this anger and my very annoying irrational mind.

Filed under having 0 comments  

Raya lagi..

Wednesday, October 8, 2008 by zatix

Pertama kali beraya sebagai orang yang memberi tidak lagi menerima. Malangnya tiada apa-apa untuk diberi mujur ade jugak dapat RM60 dari orang yang claim, selagi belum kahwin masih layak terima wang raya. RM60 tu cycle untuk bagi pada kazen-kazen yang bersalaman penuh harapan juga anak-anak buah yang cuma 4 orang. Raya sama seperi tahun-tahun sudah cumanya ramai yang telah tiada, meriahnya kurang terasa tanpa generasi-generasi terdahulu yang telah pergi.

Raya ni banyak salasilah keluarga yang diexplore. Sebagai orang yang lebih mementingkan family kecil sendiri dari akar umbi yang berprotokol, perasaan kurang selesa selalu menyerang. Saya tidak betah tinggal di kayangan kerana jiwa saya sangat terasing dari tempat sedemikian. Mungkin semangat saya tidak seperi semangat mereka yang lain.

Acara-acara makan-makan tetap menarik dengan pelbagai juadah utara yang tak pernah fail menggugat nafsu makan saya.

Kepada senandung yang berselindung, tall, dark and hot lelaki utara macam tak nampak pulak tahun ni, Mungkin semua dah kena kebas. Hoho

Filed under having 1 comments  

Tabiat buruk sekolah-sekolah

by zatix

Memandangkan bosan dan malas buat kerja sebab macam belum ade apa-apa panggilan berhantu, buat tag dar Puan Tun. Hutang tag pertama tanak buat sebab Ramadhan dah berlalu, huhu. Maap..

5 tabiat buruk anda time sekolah

1- Dalam kelas akan bercakap dengan Linda macam dunia tiada penghujungnya walaupun kena ubah seat betul-betul depan mata cikgu. Last-last pernah kene baling kapur dengan cikgu suruh diam. Kepoh..

2- Suka mintak excuse nak pergi toilet dan asal ade gap je cikgu lambat masuk akan pergi siar-siar sekitar sekolah sebab memang x betah duduk dalam kelas. Lepastu masuk-masuk, kelas dah start dan akan kene marah

3- Pagi-pagi datang je sekolah akan pergi join geng-geng majority mengcopy homework add math dari geng-geng bijak pandai serta teratur. Pastu kelam kabut bila cikgu dah masuk tapi x sempat copy jawapan sebab queue nak meniru sikit punya panjang.

4- Atun panjat tangki, saya panjat pagar sekolah kalau ada je extra class LK, malas nak jalan jauh ikut pintu belakang, acara memanjat dilakukan secara beramai-ramai. Pernah sekali pakcik naik kereta dari jalan raya depan berhenti dan marah sebab katanye tak senonoh.

5- Dalam lab fizik macam-macam gaya ade. Kadang-kadang dah macam kenduri lab tu. Ada yang makan nasi lemak, ada yang bukak sesi urut kaki bwh meja lab dan macam-macam lagi perbuatan mengarut. Kesian Mr Lee yang mengajar kat depan, bila dia tanya soalan semua boleh gelak kat dia sebab dia pelat melampau. Sekarang die dah xde...hmm

3 favourite subjek anda. Kenapa?

- Kimia - nak kate tere tak tere tapi macam menarik terutama ketika eksperimen dalam lab
- Sejarah - boring? Tapi saya sangat suka. Exam tibai karang panjang berjela. Huhu...
- English - entahla fun kot..

3 subjek yang anda tidak suka. Kenapa?
- LK - sebab ada memori hitam first exam spek pecah dan menggagau cari mate pensel yang jatuh smpai sudah exam tak lukis ape-ape dan fail. First time amik exam LK dah fail camne nak semangat dah..
- Geografi - bosan..tapi masa nak dekat-dekat PMR baru sedar subjek ni bolehla tahan
- KH - tak bes lansung

Menarik pada kamu..?

- Kurang faham soalan ni. Kalau diri ini tiada yang menarik pun..hee. Cuma kat sekolah acara paling menarik adalah bertukar-tukar stuff seperti zine dan kaset-kaset dengan budak-budak kelas kategori nakal sampai cikgu salah faham dan kene panggil kaunseling..merepek..xde mendala cikgu..

Kamu paling suka?

- Berkumpul dgn Refqah, Shuhaidi Fitri dan Reza Aswad

Anda tidak boleh hidup tanpa?

- cermin mata

Setiap malam sebelum tidur, siapa yang anda hubungi?

- dia..nite2..hu



Nak tag?
Semua ya di link sebelah sila jawab walaupun sekarang tutup blog tengah 'in'...haha

Filed under having 3 comments