Pernahkah

Sunday, July 27, 2008 by zatix

Pernahkah berjumpa dengan manusia yang kerjanya tidak lain dari melihat salah orang?
Semua orang pun tahu lelah jadi saya minta sila merasa penat dan berhenti. Kita semua sudah dewasa dan ada path masing-masing,jadi mari cherish life dengan yang baik-baik.

Filed under having 3 comments  

Private?

Thursday, July 24, 2008 by zatix

My colleague yang becomes weirder by days ni triggers me to write this.

2:28 PM) xxxxxxx: siot tak kasi tau aku....bla bla

Hmm..up til now Im not telling anyone the details story of my current life becoz the situation is...erm it is not complicated at all but you have to be in my shoes to understand it. Its different (at least different to any of my past experiences).

How can someone who never realized my existence in the same building invaded my dream and soul when I dare to say I was not attracted to him. I swear that I cudnt even remember his face or anything nice bout him yet my heart said that he is going to befren with me. No my heart ddnt say that but its the instinct i carried thru for months before I almost fell to the ground when my window blinkblink with that particular name. Hmm..instinct is not really precise to describe this whole situation becoz i actually did not think of whatever craps that will happen between me and him. So when it happened, I trembled yet relieved with the idea that "no wonder.."...and..to my surprise, that very first day he greeted me is the day that he actually just noticed me and told his fren that he has this strong force to get to know me so, that girl fren of him asked him to just greet me. *poor me the so called instinct i had months before was actually when he didnt even know me. Becoz my life is already filled with my own story altho it was not good yet i pretended that everything will turn out to be just fine, I blocked myself well not to let he crossed any border i painted by myself.

When we started having conversation, our conversation is very normal and we did not talk much. Sometimes I feel like we talked thru the wind becoz we dunno about each other yet we let it flows like that until the story spread tru our life till this day that i may say i have no problem if people know about this nemore. Like he keeps telling me "niat yg baik akan ada kesudahan yang baik". Oh..ridiculous you may tell me but yes it happened that way. Well..God knows...

Filed under having 5 comments  

Awan biru

Wednesday, July 23, 2008 by zatix

Saya berada di awan biru. Dunia huru-hara saya lelah untuk peduli tapi masih tetap peduli. Harap-harap semua akan baik-baik. Sekarang dah boleh menjadi biasa-biasa tak perlu tergesa-gesa sampai nak bernafas pun curi-curi.*exaggerate

Ada jalan yang cerah di sana. InsyaAllah.

Baiklah sekarang mahu melawat rakan-rakan bloggers dengan tenang. Apa kabar semua?

Filed under having 5 comments  

Ringkasan kehidupan

Saturday, July 12, 2008 by zatix

Mari menaip ketika tidak berbuat apa-apa. Semalam selamba pulang awal di ketika lambakan kerja masih menyesakkan dada. Saya ada date bersame keluarga menonton wayang di midvalley. Penat macam mana pun saya perlu pergi kalau tidak pasti kak long saya akan berkecil hati. Semalam dia cakap "pliz dua hari je". Tapi hari pertama tu saya langsung pulang dari ofis hampir pukul 9 malam. Mujur dia pun dah kensel plan. Donnie berkata "selamba zati selamba lari balik, aku backup"...hahaha. Sampai midvalley dah lewat pun, wayang pun separuh jalan. Pulang dah hampir pukul 12 malam dan ada panggilan dari leader, esoknya saya berada di ofis tercinta la sangat dalam keadaan terkepung kepanasan. Tapi agak lega kerana pada pendapat saya semua hampir setel. Pendapat saya la, mereka saya tak tau. Sebelum ke opis pergi majlis tunang Amai sampai jam 3 petang. Pulang dari ofis singgah ke jj membeli barang bersama encik 123. Lepas tu membeli kain di kamdar bersama sarinana. Dapatla satu helai, mereka yang lain dah sebakul kain sebab mereka shopping di jalan tar siang tu...huhuhu. Pastu kami makan di warung cik kiah dan sarinana berdiam kerana dia stone. Saya stone bercakap banyak-banyak, dia punya style stone macam mengenangkan sesuatu.Esok kami akan ke majlis kahwin encik fazrul. Lepas tu kami mahu ke sunway pyramid dan malamnya tgk wayang. Baru sekejap tadi kak long saya singgah di rumah bertanya plan esok hari. Nampaknya macam merajuk sebab saya tak dapat bawak Iman ke megakidz.Oh oh..maaflah saya harus buat jadual mulai sekarang. Sila tolong jangan marah saya lagi. Sekian..

Filed under having 1 comments  

TB

Wednesday, July 2, 2008 by zatix

Nampak tak bayang-bayang tertera "TB" di dahi saya. Eh saya bukan pengidap penyakit tibi. Tapi kehidupan amat tak terurus kini kerana sy teramat bizi. Sobs..tapi sudah dari situ datangnya rezeki, haruslah saya terima saja. Kepada donnie saya hutang tag dgn anda, nak bercakap pun payah sekarang walaupun duduk sebelah. Update ini pun saya tulis pada pukul 4.45 AM, kalau tidak janganlah harap. Walaubagaimana pun saya gembira selalu. Saya juga masih hitam dan donnie memanggil saya orang kulit hitam wanita di ofis. Dem...sekian..nak tido semule.

Filed under having 3 comments