Permintaan hati

Friday, May 30, 2008 by zatix

Mereka yang tidak important jangan biar cerca nista mereka sampai terbekas di hati kita. Manusia memang selalu merasakan diri mereka cukup baik hatta walau seorang rakan. Kita biarkan mereka beranggapan sedemikian. Tenang dan lembutkan hati. Tak perlu rosak dek yang tiada motif dalam perbuatan mereka. Sebab mereka cuma boleh mengaku cukup faham walhal hanya untuk memberi telinga pun sudah membuatkan mereka berasa tidak enak.
Asal saja kita cukup matang hadapi semuanya.

Saya perlukan rehat.

Filed under having 0 comments  

Gambar cinta burung...

by zatix

Dari ustat

Saya amat bz dan tak reti nak bt skrip cmne..asal boleh..huhu



The Rules :
1. Anda di tugaskan menjadi seorang "screenwriter"
2. Anda hanya perlu menulis skrip dan jalan cerita anda sendiri berpandukan pada gambar yang disediakan.
3. Keluarkan bakat anda yang tersembunyi, anda adalah seorang "screenwriter" yang hebat.
( sila berikan markah )

S1
Isk..majuk sampai camni ke?baru cakap sikit je..janganla buat perangai tengah-tengah jalan

S2
Bangunlaaaaaaa..kang kene langgar xde sapa nak kesian

S3
Uik...nangis ke tu..ke ko tertido terus..aih..kalo x nyusahkan tak sah awek sorang ni

S4
grrr...tido rupanye...dah nak kene angkat pulak...yela mehla aku angkat..

S5
Sampai naik-naik kepak aku ni demi ko..

S6
Adeh..cinta aku ni tak cukup kuat untuk angkat ko..dah dah..bangun la weh...oh tidakkkkkkk...jangan kate ko dah matiiiiiiiiiiiiiii...

Filed under having 2 comments  

Dengarlah dunia

Tuesday, May 27, 2008 by zatix

Saya ingin memberitahu dunia...sekian...

Filed under having 5 comments  

Fakta dari sarawak

Sunday, May 25, 2008 by zatix

Di attack oleh donie

The Rules :
1. Each blogger must post these rules first.
2. Each blogger starts with eight random facts/habits about themselves.
3. Bloggers that are tagged need to write on their own blog about their eight things and post these rules. At the end of your blog, you need to choose eight people to get tagged and list their names.
4. Don't forget to leave them a comment telling them they've been tagged, and to read your blog.

Fakta Satu:
Saya selalu kalut di mana-mana. Kadang-kadang saya berlakon jadi tenang. Tektik itu biasnya tak berjaye. Kadang-kadang bila saya tenang, saya akan menjadi terlebih berani dan membuatkan orang lain kehairanan..

Fakta Dua:
Saya selalu apabila dah set nak cakap tak nak atau tak mau tapi bila dalam situasi sebenar, lansung tak terkeluar kata-kata itu lantas saya akan cakap sebaliknya.

Fakta Tiga:
Hebit adelah bermain dengan rambut..

Fakta Empat:
Mak saya cakap saya butterfingers..bukan yang emmet tu..tp sebab bila pegang sesuatu mesti akan tersasar dan jatuh..

Fakta Lima:
Saya tak fun cam orang2 len..movie gitu2 je..komik gitu2 je..sme gitu2..cuma muzik saja watak utama dalam kategori berfun saya..

Fakta Enam:
Saya sebenarnya paling tak suka dipaksa dan org yang suka menambah-nambahkan cerita secara terang-terang. Lepastu tak kasi chance kita backup diri walhal terang-terang dia cakap merepek dan terlebih perencah.

Fakta Tujuh:
Saya tak percaya dengan lihat. Wow. Tertarik. Smart. Jom try-try. Saya percaya dengan rasa sendiri walaupun ianya tanpa sebab. Dan apa sekalipun ianya mesti merujuk pada yang di atas sana.

Fakta Lapan:
Saya selalu menghargai makanan..

Lapan mangsa:
Jujus
Akkemas
Baddas
Jijans
Finas
Emis
Ustazs

Filed under having 7 comments  

Hening di dalam kekalutan

by zatix

Ketika ini, budak sebelah saya sedang tidak bermud di atas sebab-sebab tertentu. Beliau sedang menaip blog. Saya pula adalah tersangat bosan dan merasa perlu menaip blog juga bagi menchannelkan kebosanan ini terhadap penulisan.

Weekend sangat letih kerana kedua-dua hari dipenuhi dengan akitivi. Semakin hari kawan-kawan lama menyusut ke alam perkahwinan. Bagusla begitu. Bidan anarki pun ingin berkahwin tak lame lagi. Wah..

Waktu camni saya terbayang padang rumput yang luas, habiskan masa selama mungkin di sana. Lepas itu Scandinavia dan Turkey jika ada rezeki yang lebih. Bebaskan diri dari kerserabutan kota dan kerenah manusia yang biasanya tidak pernah faham.

Oh ye..syukur pada Tuhan kerana selalu memberi yang baik-baik pada diri saya. 4 Jun ini insyaAllah dah boleh bekerja seperti mereka yang lain. Satu demi satu permasalahan terlerai.

p/s: Jangan pandai-pandai dan sila jangan selalu tak merasa salah.

Filed under having 2 comments  

Hadiah dari ijan

Tuesday, May 20, 2008 by zatix



Ijan telah menghadiahkan kami semua binatang-binatang comel..untuk saya adalah zirafah yang tinggi seperti saya...hoho (jelas berbohong)...terima kasih ijan...lebiu..

Filed under having 4 comments  

Ahad = plain

Sunday, May 18, 2008 by zatix

Sekarang ni susah sangat nak menulis,agaknya sebab emosi dalam keadaan tenang walaupun sekali-sekala tergendala. Sikap-sikap bajet rebel dalam penulisan berunsur politikal juga sudah merudum walaupun bila ditrigger terlepas juga. Heh..

Harini sangat plain sebab seharian duduk rumah tanpa ada sesiapa kecuali mak dan maid yg bermulut bising. Duit tak ade, kereta pun tak ade untuk ke mana-mana. Ber'ym' sat ngan mila pastu jemey sms dengan plan-plannye...bergurau ape?cis..

Dah bape kali try taruk gambar kt Jakarta yang dah lemau tu..tapi dah janji..pastu connection sgt cam tah pape lantas nantila upload kt ofis (ketara sangat x dedikasi).

Oh ye, dewasa ini saya semakin hari belajar tentang kepelbagaian sikap manusia yang sukar difahami tapi perlu difahami. Aneh-aneh. Walaubagaimanapun, duhai manusia kita sendiri yang mencorakkan diri kita. Usah biar emosi menggagalkan kita. Chillah selalu.

Filed under having 3 comments  

Cherish the life we live

Sunday, May 11, 2008 by zatix

Although I have promised myself not to think too much of what happened, this uneasy feeling always attacked me whenever I let myself drawn in my own wonderful world. Still, I stand firmly on the decision and nothing will turn me back except for God's will.

The late conversation always make me realized that the situation I am dealing now is somewhat unique and I should really treasure it. "Niat yang baik akan akan ada pengakhiran yg baik".

You can never force people to agree with you, so why bother about their perception on you if you strongly believe that you are on the right track.

I may appear puzzled like all the time but this principle I hold is strong enough to guide and reach me to the destination. InsyaAllah.

Filed under having 6 comments  

Mereka meneruskan game kreatip

Friday, May 9, 2008 by zatix

Badd jahat telah tag saya

Tag kali ini berkaitan dengan tag mari melukis binatang sebelom ini. Kali ini tugasan anda ialah melukis satu scene dari filem menggunakan watak dari lukisan anda tadi.

*Untuk tidak menghilangkan feel lukisan asal, anda semua tak boleh tukar cara melukis. Kalau tag sebelom ni pakai mouse, stay with mouse. Kalau pakai pensel, maintain juge. Yang penting same care n medium. TQ :D

Sila lampirkan juga link image lukisan anda di bawah sebagai panduan mereka di masa hadapan..



Chip chip dalam impak maksima

Eri
Badd
Downtrodden16

Filed under having 5 comments  

Rupanya

Tuesday, May 6, 2008 by zatix

Rupa-rupanya it is not easy to move on...sigh

Filed under having 5 comments  

Kura - kura berjanggut

by zatix

Si donie buat tag yang kononnye berunsur kreatif dengan rule seperti:

Anda diberikan beberapa jenis haiwan utk dilukis, tak kesah dgn apa cara(lukisan tangan atau perisian computer) anda untuk menghasilkan haiwan-haiwan pilihan anda terbabit. Pilih satu daripada senarai haiwan haiwan dibawah. Sesudah menyiapkan haiwan2 anda tersebut, sila tinggalkan link blog atau lukisan anda agar mereka yang selepas anda boleh melihat contoh2 atau hasil2 lukisan anda. Tag 1 atau seberapa ramai rakan yang anda mahu.

AMARAN!!! Jangan delete link link yang lain atau yg sebelum.

Terima kasih.

Senarai binatang:
- tyrannosaurus, kura-kura, itik, ayam, penguin, gajah, ular, naga.



Haiwan pilihan: Kura-kura berjanggut

LINK
DONOLOGY
Downtrodden16

Mari tag:
Badd
Anum
Jujus
Ijan
Tun
MetalArtworks


Mila tanak so takleh nak tag...tapi dia boleh je buat..saje je tu

Filed under having 7 comments  

Taggie

by zatix

7 RANDOM FACTS ABOUT ME:
- merasa sayu ketika hujan
- spiritual
- fragile apabila kene marah
- runsing serta bersepah
- pemakan
- segan yang tidak kene tempat dan waktu

7 THINGS THAT SCARE ME:
- Tuhan
- reckless driver (cam aku)
- kemarahan
- kemoodian
- jumpa org baru
- losing my family
- kedinginan

7 RANDOM MUSIC AT THE MOMENT:
- Fix u - Coldplay
- Sweetness - Jimmy eat world
- A praise chorus - Jimmy eat world
- In joy and sorrow - HIM
- Too Pure - Sebadoh
- Closer - Travis
- Sebelum cahaya - Letto

7 THINGS I SAY THE MOST:
- benci
- stress
- bodohnye
- bongok
- emey
- abg123
- milai

7 THINGS I TREASURE THE MOST:
- Religion
- Life
- Family
- Kids
- Love
- Friendship
- Wise words

7 "FIRST TIME" THINGS I EVER DID:
- first time pakai spek darjah 3
- first time hilang kawan ialah form 4
- first time travel tanpa ibu ayah ke obersea December 2006 (Bangkok)
- first time snorkeling 2006 (Redang)
- first time dapat lesen 2006
- first time jadi makcik 13 April 2007 to cheeky Iman Najla
- fisrt time kene penampar darjah 6

Filed under having 0 comments  

Twistkan diri

Sunday, May 4, 2008 by zatix

"Aku boleh saja bergelak-gelak dan aktifkan diri walau mata memerah dan tulang bagai dihentak dengan batu..kamu semua janganlah merasa pelik kerana itu memang aku..kamu semua janganlah merasa hairan kerana aku boleh berpura-pura ceria selalu(dan pura-pura itu dari hati ikhlas..mungkinlah)..dan aku benar tidak simpan apa-apa di sini..aku kata aku ikhlas juga pun, siapa percaya?dah aku berkata benar..takkan pula nak suruh aku melenting?aneh sungguh..yalah, aku tahu kamu semua merasa sangat misteri kerana aku boleh bergoyang kepala pada waktu yang macam tak wajar..tapi itulah..aku tidak berniat mengambil hati kamu semua..cuma itu adalah aku.."

Tapi adakalanya saya merasa agak sukar untuk deal dengan mereka yang bersikap selfish dan selalu merasa diri benar. Namun saya masih bergelak-gelak. Tapi hati saya mula membengkak sedikit demi sedikit dan harap-harap ianya tidak terus pecah. Saya takut akan akibatnya. Benci itu adalah satu ayat rutin di mulut saya tapi belum pernah benar-benar masuk ke dalam jiwa jadi saya benar-benar harap ianya tak terlepas masuk satu hari. Menakutkan!!!

Filed under having 5 comments  

Peminat

Friday, May 2, 2008 by zatix

Saya nak declare diri saya sebagai peminat Jurina...hahah...sign pliz...

Filed under having 4 comments  

Pertama...

Thursday, May 1, 2008 by zatix

Syarat wajib dipatuhi:
Bukan cerita rekaan dan tiada kena mengena dengan hidup orang lain. Perlu mengetag 5 lagi rakan blogger pilihan anda setelah anda di tag.

1. Pertama sekali aku ke sekolah - normal aje macam orang lain iaitu 7 tahun


2. Pertama sekali aku mai period - awal nampaknya iaitu darjah 5 (11 tahun)...mengejutkan aku dan dunia..*dunia aku la


3. Pertama sekali aku kerja - kerja sebagai cikgu tadika yang comot dan bersepah, oh rindu pada kanak2 itu...


4. Pertama sekali aku beli kereta - adelah bulan 11 tahun lepas


5. Pertama sekali aku eksiden - eksiden form 1, naik basikal pergi sekolah, lintas jalan pastu sedar2 dah kat hospital, selang beberapa bulan baru teringat kejadian, org yang langgar tu adalah India yang nak bawak isteri dia bersalin...pelanggaran itu adalah agak dasyat sbb ingatkan dah lupa ingatan disertakan beberapa jahitan di kening...

nak tag
Finanas

Filed under having 0 comments