Mati hati

Monday, March 31, 2008 by zatix

Percutian membuatkan aku sedar hati aku telah mati. Sudah tidak boleh dibantu lagi. Bagaimanapun aku terhibur. Makan dengan begitu banyak dan shopping dalam keadaan nervous. Banyak yang menginsafkan di Indonesia sana.

Sama macam entry Senandung aku diterjah soalan mak ketika di Bandung. Aku tak boleh marah sebenarnya. Tapi duhai mak, sesungguhnya aku benar-benar lost saat ini. Sungguh aku katakan aku bukan jenis main-main tapi begini jadinya dan yang merasakan cuma aku. Kata dua mak sikit pun tak membantu. Tak apalah...

Pulang ke sini berbeza sekali rasanya..di sebalik semua kematian itu, aku dapat merasakan nyaman angin bertiup di pelosok hati.

Nak taruk gamba malas boleh?

Filed under having 1 comments  

Mende alah ni lagi

Sunday, March 30, 2008 by zatix

Pandai ko ek cik Anum menenun men tag2 aku biarpun aku di seberang..huh!!!

1. Who were you with last night?
• Family and frens..

2. What woke you up this morning?
• Stuff from jakarta for siblings..

3. Where are you?
• Home…

4. Is tonight going to be a good night?
• Perhaps but due to my condition now, I don’t think so…

5. Did you kiss or hug anyone today?
• Yup…lots kisses and hugs for Iman Najla…

6. When was the last time you cried?
• With mila last week…heee…

7 . Ever thrown up in public?
• Xade pun…

8. Passed out because of alcohol?
• Xade jugak…

9. whats on your mind right now?
• Adela...

10. Would you take a bullet for anyone?
• I think so..

11. Where would you like to live?
• Isolated place…

12. What do you want to name your children?
• Hmm…I always fancy classic name…

13. Who is your number 3 on myspace?
• Faris audah adik mcmin ku…

14. Have you kissed your number one?
• Yup…sebelum si comel ini menunaikan umrah...

15. Who was the last person that left you a comment?
• Jemey ok..

16. Do you listen to music every day?
• Almost everyday…

17. About how many people have you liked?
• Erk…???

18. What are you doing this weekend?
• Dok umah buat keje…

19 . Whats your favorite drink?
• Teh o ais, 100 plus, tembikai , peach tea, apple aloe vera, chrysanthemum ..byk boleh?

20 . Have you ever won an award?
• adela jugak…

21. What do you want to do right now?
• Beranimasi…

22. Who are you with?
• Alone but I can hear my brother playing guitar in his room…

23. Do you like someone right now?
• Yup…

24 . How long ’til your birthday?
• Just passed by…

25. When were you the saddest in your whole life?
• Adela pasal satu benda tu…pastu banyak benda lain..

26. What time is it?
• 9.16 pm

27. What makes you mad?
• Perengus…

28. Have you ever had a song written about you?
• Ade…

29 . What song makes you cry?
• Banyak kerana begitu kuat sentimental value dalam diri ini..huhu..currently 23 and different names for the same thing

30. What song makes you happy?
• Ramones usually…

31. What do you like to listen to before you go to bed?
• Nothing…

32. Do you have a job?
• Currently still an intern…

33. What made u smile today?
• Iman najla…

Filed under having 1 comments  

Hero

by zatix

Saya ditag lagi oleh manusia-manusia aneh seperti berikut Fafunfi, Hasnum dan Linda jemey ... x lupe juge Encik Badd yg tag cara kotor..hahaha

1- Apa superpower idaman anda? Choose only one.
Terbang ke satu dunia baru...
2- Siapa superhero/watak yang mempengaruhi pilihan itu?
Saya tak dipengaruhi sesiapa dalam kes ini..
3- Kenapa superpower yang itu?
Free from everything yang merunsingkan sy kini...
4- Apakah kelemahan kamu? We're never perfect right?
Banyakla nak cakap satu-satu ke?
5- Apakah nama superhero kamu?
Tanpa nama…
6- Motto superhero kamu pula?
Hapuskan semua..

Filed under having 2 comments  

Pengajaran

Sunday, March 23, 2008 by zatix

Sebenarnya ada banyak perkara dalam hidup yang lebih penting dari hanyut dengan rasa bukan-bukan yang mampu meloyakan. Pengajaran itu adalah tidak ternilai. Buangkan segala yang buruk-buruk dan cekalkan diri. Saya bersyukur. Banyak yang saya belajar walapun dalam jangkamasa sekejap.

Filed under having 0 comments  

Bruises

Wednesday, March 19, 2008 by zatix

I have created such a mess and I do not have time to wipe it back. My life is rather complicated because I am too weak to be selfish.

Well I'll hide all the bruises,
I'll hide all the damage that's done.
But I show how I'm feeling until all the feeling has gone.

This connection we feel towards each other is strong enough to burn out everything else. I cannot touch it but I can feel the pain in a beautiful way. Perhaps you wonder why things running so fast but we are emotionally attached and we communicate through the wind that blow out our soul and throw our body to an isolated place.

Filed under having 0 comments  

Terima kasih......

Tuesday, March 18, 2008 by zatix

Semalam satu jamuan mengejutkan (betul-betul terkejut) telah diadakan oleh sekutu-sekutu ofis yang terdiri daripada mila,jujus,hanum,ijan,tasha,fina dan fa. Oh diriku terharu tetapi reaksinya tak seperti terharu sebaliknya terus campak beg dan memukul jujus dengan tag. Maafkan diriku yang tak bersopan ini.Untuk rerakan yang semuanye cantik molek, terima kasih diucapkan dengan linangan air mate disertai peluk cium di atas segala tipu helah yang sememangnye menyebabkan aku tertipu demi jamuan tersebut. Ai sayang yu all. Hiks...Mila n fina time kasih di atas anjemi dan juga kepada seorang kawan di atas hadiah itu.

Bergelak tawa semalam harini kembali risau. Tapi takpe, menten saje seperti tiada apa-apa.

Filed under having 5 comments  

Save me

Friday, March 14, 2008 by zatix

Saya cuba tapi saya tak rasa apa-apa pun. Saya tidak mual tapi tidak juga teruja. Pendek kata masih lagi di stage "0". Oh God, save me. Tolong kuatkan dan jauhkan aku dari distraction yang membuatkan jiwa bergelodak.

Dan kenapa orang itu sedikit pun tidak membantu? Mengundang!!!

Filed under having 2 comments  

Untuk sahabatku

by zatix

Entry ni khas untuk seorang sahabat yang mendambakan jawapan aku sekian lama. Aku tak nak sebut nama la boleh? Biar dia tahu aku tahu...hahahaha

To me, you have this unique face which is attractive and pleasant to look at. Extra marks to your personality which for me count more than the look.

Cukup kan? Adeke aku puji org lain lebih-lebih? Haha...dem yu

Filed under having 3 comments  

Fly together

Wednesday, March 12, 2008 by zatix

I am not trying to hide anything but I was born as secretive. It is not easy to feel such way my dear friend. I do not have any special criteria to vote for but it usually comes naturally. Therefore, I always whisper a litter prayer that things will be okay in the end and I do not want to think that much. I want to fly away from here, free from everything. I hate it when I am forcing myself to say something which I cannot even feel anything to. My heart is crying and I can hear it.

Filed under having 3 comments  

Kosong

Tuesday, March 11, 2008 by zatix

Ini adalah penangan Ju dan mentarinya sampai aku x henti-henti memainkan lagu Kosong nyanyian astrid ini. Aih....melayang.

Bagaimana ini jurangnya semakin banyak. In denial.

Filed under having 2 comments  

.......

by zatix

Oh hari-hari kepulangan dari Tepeng adalah amat memenatkan walaupun yg drive adalah bukan diri sendiri. Semalam hampir terbabas kerana terlelap ketika memandu. Walaubagaimanapun lawatan kenduri kawen Atun merangkap percutian tersebut adalah menyeronokkan. Berikut adalah maklumat-maklumat percutian:

Hari Pertama:
Yang terbabit: Mila,Ju,Fara,Ijan,Tasha,Fer,Ustat,Nizam dan Asrin selaku tuan rumah.

1 - Tido di Hotel Futurama yang agak murah tetapi memuaskan dari segi kekemasan dan keselesaan.
2- Makan Yong Tau Foo Tepeng yang sedap yum yum.
3- Bersiar-siar di Night Safari berkenalan dan bertukar senyuman bersama haiwan-haiwan.
4- Bermain di fun fair, masuk umah hantu yg menebeskan (sangat!) dan naik ape ke nama bende pusing-pusing sambil pandang ke awan dan berangan sedang terbang.

Hari Kedua:
Yang terbabit: Mereka di atas ditambah Hazo,Din,Ejam.

1- Menangis-nangis kerana terharu di kenduri kawen Atun (maaf terpaksa berbohong). Atun sangat comel tetapi die sangat kecoh berjalan kesana kemari seperti tiada apa-apa berlaku. Bagaimanapun sy gembira untuknya. Selamat berbahagia Puan Atun.
2- Meneruskan perjalanan ke Penang serta melepak sebentar di Feringgi. Indah sekali.
3- Makan di Long Beach fud court.
4- Singgah di R&R Tanjung Malim makan pau. (heh)

Itulah saja...kesimpulannya sy suka berjalan bersama rakan-rakan sekelian.

Filed under having 4 comments  

Serious mode

Wednesday, March 5, 2008 by zatix

Whenever I have real something to do, I can easily feel tired and sleepy. I need someone to frequently remind me that final presentation is extremely nearby. Saya sangat takut tapi masih bermain-main. At this very moment, I just woke up from sleep and sit in front of here thinking of at least animating 5 animals. Dem, I know it is possible but I just cannot make it. *dan mood sekarang bertukar menjadi serius.

Am laughing everyday and like every single time but deep inside am scared about almost everything. Downstairs, family talks about me like they know what I really want and what future may offer me. Oh, family, friends and everyone around, sometimes they don't really understand.

There are thousands questions stuck in my mind which none I have an answer for. Why am I suppose to feel this way? I wonder how people can be so firm, strong and sure about serious things in life. I am almost 25 yet I am still blank. Like a new friend said "sebenarnya kita ni masih tak tau apa yang kita mahukan" and he is 28. Well, well.

Oh tau pulak jadi serius. Hari-hari pergi ofis seperti pergi playground sebab bergelak tawa dan bercakap yang merepek tapi itu ok dan itu memang saya. Tapi bila balik saya kepenatan macam kerja buat bangunan sedangkan saya kerja buat coding yang ala-ala berapa kerat sangat je. Pastu nak tido cepat pastu tengok sekarang buat apa? Tulis blog pulak dah (I do write like this when something bothers me). Sudahla teruskan beranimasi.

Filed under having 2 comments  

Akibat dengki selalu rugi

Tuesday, March 4, 2008 by zatix

Oleh kerana jemey adalah suka menndengki aku terpaksa menyiasat secara lebih permainan ini dan cara-cara betul bermain. Dem la yu jemey. Hahaha. Lantas hah amikla ni senarainye yg dibuka di opis:

1)Typo3.org : ini adalah terpaksa membuka kerana inilah kerja sebenar aku kt ofis bukan kerja spark atau baca blog atau bergelak-tawa.

2) ni aku letak dlm satu nombor la ye lukislukis.blogspot.com, senandungkonspirasi.blogspot.com, sarinana.blogspot.com ,sarahlinalicious.blogspot.com,ellyrocker.blogspot.com, autojohnografi.blogspot.com,
cikanum.tblog.com
,ajurina9.tblog.com , puisitepijalan.blogspot.com ..n the list goes on

3) Wikipedia : semua dah cerita kenapa benda ni dibukak lantas x perlu aku cerita lagi

4) Atomfilm.com : di sini leh tgk flash animation dan movie menarik

5) Airasia.com: adalah untuk bercuti setiap masa (kalola kaye)

aku kan sangat membosankan..mana ade web bes pun...

baiklah hentikan permainan jahat ini!!

Filed under having 1 comments  

Permainan tukar

by zatix

Ni aku yang tak tau apa-apa pasal aktiviti mengetag ni dah dipaksa fa. Lantas setelah menyiasat cara-cara melakukan permainan ini aku sedar aku takde apa nk dilink...oleh itu aku nak tukar kepada permainan lain iaitu menglistkan mereka-mereka yang muncul di skrin pc aku sepanjang aku kat tempat beku ini:


1) Fa : manusia ni tak duduk di alam realiti dan sering tersenyum seorang bermain dgn imaginary fren dia, aku nak kawan x kasik, dia nak sorang-sorang je. Seorang yang attractive dan menyenangkan.

2) Mila: manusia ni lebih kurang macam seri siantan tapi ada merah dekat hidung. Sri siantan yang dah direncahkan humor ke dalamnya. Mudah kasihan berbentuk wang. Suka berfesyen-fesyen juga menyenangkan. Ala da cite pasal dia kat entry dulu. Takkan cite lagi..huhu

3) Atun: manusia ni sangat tenang dan lek-lek kul juga ada unsur-unsur tegas. Dia kini berada dalam stage mendebarkan aku walaupun yang nak kawen dia bukan aku. Matanya cantik dan orangnya kecil serta comel tapi kecil-kecil cili boh.

4) Ju: manusia ni pun kul tapi ayat-ayat dan jawapan separa logiknya boleh buat aku pengsan gelak. Dia ada mentari yang menyinarkan harinya. Orangnya bagus dan bes sbb tu kami bercinta. Ops, sori terbocor rahsia.

4) Anum: manusia ni sempoi dan berbakat tapi dia suka gelakkan aku tapi semua orang suka gelak kat aku jadi aku takleh kate apa. Dia emo tapi dia baik. Aku selesa dengannya.

5) Tasha: manusia ni rok pakaiannya dan agak pendiam. Tapi aku suka dengar cite dia dan dia ada sedikit tegas sedikit manja dalam diri dia. Itu dr pemerhatian aku la.

6) Ijan: manusia ni sopan dan bersuara halus. Peramah dan sentiasa dalam keadaan teratur tak macam aku sepah sana sini. Bakal suri rumah yang baik ni aku rase.

7) Jemey: manusia ni gila. Hahahahahahahaha. Manusia ni buat aku gila. Hahahahahaha. Pastu dia suka menzalimi aku. Takdela, dia ni baik sebenarnya, comel boleh lambung-lambung. Pastu dia bajet dia independen kt opis. Piss jemey jangan marah.

8) Ezmal : manusia ni memangla kul dan mempunyai koleksi lelagu yang menarik. Orangnya ada sedikit pendiam.

9) Fer: manusia ni lagi susah nak faham tapi suka membuat lawak-lawak yang gila pastu kate aku tak tentu arah.

10) Asrin: manusia ni agak misteri tetapi baik dan amat senang diri berbual dengannya.

11) Fina: manusia ni berstyle dan agak manje serta frenly. Dia pun suka gelakkan aku. Dia ramai peminat. Lame dah kami tak lunch same-same kan fina kan? Dia janji chillis...yay

Filed under having 7 comments