Monday, December 15, 2008 by zatix

Sakit kepala weh, tempat yang terasing ini macam terlalu kedap.

Bosan dengan koleksi lagu.

Tiada nafsu untuk beraktiviti.

Emey ugut dengan En.Hansai

Dem Jemey

Filed under having 2 comments  

Penat

Friday, November 28, 2008 by zatix

Sangat penat bukan moody encik jiran. Weekend akan penuh dengan wedding. Sekarang dengar kata-kata menenangkan.

Filed under having 4 comments  

Tag lagi lagi tag

Monday, November 17, 2008 by zatix

Tag from anuman

RULE #1 People who have been tagged must write their answers on their blogs and replace any 1 questions that they dislike with a new question formulated by themselves

RULE #2 Tag 5 people to do this quiz and those who are tagged cannot refuse. These people must state who they were tagged by and cannot tag the person whom they were tagged by and continue this game by sending it to other people.


1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
- kill kill..ahaha..berlalu pergi

2. If you can have a dream to come true, what would it be?
- rahsie dulu sampai menjadi nyata

3. Whose butt would you like to kick?
- no one

4. What would you do with a billion dollars?
- terlalu banyak

5. Will you fall in love with your bestfriend?
- tidak kot

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?
- love is give and take kan?

7. How long do you intend to wait for someone you really love?
- entah

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?
- backoff

9. What do you pray each day for your loved one?
- murah rezeki sihat tubuh badan diberi petunjuk dan hidayah dan sebagainye

10. What takes you down the fastest?
- kene marah..heh

11. How would you see yourself in ten years time?
- nanti 10tahun lagi bagitau

12. What do you really want at the moment of responding to this tag?
- takde perasaan

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?
- aktif fun ratu air mate kreatif outspoken

14. Would you rather be single and rich or married but poor?
- single and rich ok married but poor sedih sket tapi susah senang bersame-same..aceh

15. What’s the first thing you do when you wake up?
- snooze alarm

16. What’s the character must have in your partner?
- sabar

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
- love tak boleh dua sekali, gatal mungkin kot..ahahaha

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?
- selalunye

19. Do you prefer being single or having a relationship?
- emmm

20. Would you leave your family behind just to chase your dreams?
- tidak

Nak tag ain, tash, fara dan semua yang dilink

Filed under having 3 comments  

Wish

Saturday, November 15, 2008 by zatix

I don't do public affection seriously. However, for this special day I'm wishing my special one (blog version)

HAPPY 29th BIRTHDAY
May Allah wraps you with His bless.







I have experienced this before but none seems more genuine, safer, secure, mature, convincing and stronger than this. Though, it might not be as giddy and romantic as people keep questioning me, but enuff that we know and feel each other very well

Filed under having 2 comments  

Tag

Tuesday, November 11, 2008 by zatix

Tag dari Tash

1. When you look at yourself in the mirror in the morning, what's the first thing you say?
>> nothing

2. How much cash do you have on you?
>> 50++

3. What's a word that rhymes with "TEST"?
>> CHEST

4. Favorite planet?why?
>> Bumi tapi bukanla favorite

5. Who is the 4th person on your missed call list on your cell phone?
>> Emey.

6. What is your main ring tone on your phone?
>> Runaway Train - Soul Asylum

7. What shirt are you wearing?
>> White shirt from Tash

8. Do you "label" yourself?
>> Tidak

9. Name the brand of your shoes you're currently wearing?
>> Kappa

10. Bright or Dark Room?
>> Sometimes bright sometimes dark

11. What were you doing at midnight last night?
>> Tido dan bangun kul 4 pagi

12. What did your last text message you received on your cell say?
>> Mila: Ye!

13. What's a saying that you say a lot?
>> ekk

14. Who told you they loved you last?
>> 123

15. Last furry thing you touched?
>> Toy iman

16. How Many Drugs Have You Done In The Past three Days?
>> None

17. How many rolls of film do you need to get developed?
>> Tatau

18. Favorite age you have been so far?
>> Semua pun suka

20. What is your current desktop picture?
>> Emey's artwork

21. What was the last thing you said to someone?
>> Thank you - Miss Phang

22. If you had to choose between a million bucks or to be able to change a major regret?
>> Kena fikir dulu

23. Do you like someone?
>> Very much

24. The last song you listened to?
>> Basket Case by Green Day

25. Who was the last girl you talk to?
>> Siti

26. Who was the last guy you talked to?
>> 123

27. How do you handle stress?
>> Merengus, tido, bercakap, berzikir..hu

28. Do you think best friends can be replaced?
>> Hmm...

29. Who was the last person you called?
>> 123

30. What does the oldest text message in your inbox say?
>> Saya pun nak tido dah...ditapis

31. What was the last song you sang out?
>> Lagu apa last kat karoke aritu?

32. Do you have any nicknames?
>> Banyak je

Filed under having 0 comments  
Wednesday, November 5, 2008 by zatix

Rase itu adelah rase malas yang macam kering dan juga fed-up, yang mana satu?
Yang bile lawak rase macam tolongla, takde lawak pun, buat-buat je gelak.
Amende?

Filed under having 3 comments  

Calligraphy dari Jemey

Tuesday, October 28, 2008 by zatix



Timakasehhh

Filed under having 2 comments  
Thursday, October 23, 2008 by zatix

Kenapa yang dikatakan hati perut itu penting? Kenapa yang dikatakan bertoleransi itu penting? Kenapa yang dikatakan respek itu penting? Kerana kalau tidak penting, yang aneh-aneh, yang kucar-kacir macam sekarang ini tak akan berlaku.

Depression just lead you to blaming your own self and perhaps God for that He is not giving you an equal fate as others. Truth is, your fate is in your own hand, how you handle things, how you project your own self in front others, how you try to get the best of your life, how you cherish every single good things happened, how you value others right, how frequent you appreciate those deserve to, how strong you hold to your own religion and principle, how you keep being positive and many more. Feeling grateful and seeing somethings behind things is always a good recipe to fight against sadness and depression.

Putting too much restriction on your life will just lessen your chance of knowing wonderful people created around you.

True, you might judge them as nobody and useless but pity you, you just miss the fact that they are actually the best gift sent by God.

Filed under having 0 comments  
Wednesday, October 22, 2008 by zatix

Office is getting colder. People are getting weirder. Oh, man wearing tight face, I just dont give you any single care. Oh, you who should learn on how to respect others life, I am just feeling tired.

Innocent creature of mine, sorry for always letting out this anger and my very annoying irrational mind.

Filed under having 0 comments  

Raya lagi..

Wednesday, October 8, 2008 by zatix

Pertama kali beraya sebagai orang yang memberi tidak lagi menerima. Malangnya tiada apa-apa untuk diberi mujur ade jugak dapat RM60 dari orang yang claim, selagi belum kahwin masih layak terima wang raya. RM60 tu cycle untuk bagi pada kazen-kazen yang bersalaman penuh harapan juga anak-anak buah yang cuma 4 orang. Raya sama seperi tahun-tahun sudah cumanya ramai yang telah tiada, meriahnya kurang terasa tanpa generasi-generasi terdahulu yang telah pergi.

Raya ni banyak salasilah keluarga yang diexplore. Sebagai orang yang lebih mementingkan family kecil sendiri dari akar umbi yang berprotokol, perasaan kurang selesa selalu menyerang. Saya tidak betah tinggal di kayangan kerana jiwa saya sangat terasing dari tempat sedemikian. Mungkin semangat saya tidak seperi semangat mereka yang lain.

Acara-acara makan-makan tetap menarik dengan pelbagai juadah utara yang tak pernah fail menggugat nafsu makan saya.

Kepada senandung yang berselindung, tall, dark and hot lelaki utara macam tak nampak pulak tahun ni, Mungkin semua dah kena kebas. Hoho

Filed under having 1 comments  

Tabiat buruk sekolah-sekolah

by zatix

Memandangkan bosan dan malas buat kerja sebab macam belum ade apa-apa panggilan berhantu, buat tag dar Puan Tun. Hutang tag pertama tanak buat sebab Ramadhan dah berlalu, huhu. Maap..

5 tabiat buruk anda time sekolah

1- Dalam kelas akan bercakap dengan Linda macam dunia tiada penghujungnya walaupun kena ubah seat betul-betul depan mata cikgu. Last-last pernah kene baling kapur dengan cikgu suruh diam. Kepoh..

2- Suka mintak excuse nak pergi toilet dan asal ade gap je cikgu lambat masuk akan pergi siar-siar sekitar sekolah sebab memang x betah duduk dalam kelas. Lepastu masuk-masuk, kelas dah start dan akan kene marah

3- Pagi-pagi datang je sekolah akan pergi join geng-geng majority mengcopy homework add math dari geng-geng bijak pandai serta teratur. Pastu kelam kabut bila cikgu dah masuk tapi x sempat copy jawapan sebab queue nak meniru sikit punya panjang.

4- Atun panjat tangki, saya panjat pagar sekolah kalau ada je extra class LK, malas nak jalan jauh ikut pintu belakang, acara memanjat dilakukan secara beramai-ramai. Pernah sekali pakcik naik kereta dari jalan raya depan berhenti dan marah sebab katanye tak senonoh.

5- Dalam lab fizik macam-macam gaya ade. Kadang-kadang dah macam kenduri lab tu. Ada yang makan nasi lemak, ada yang bukak sesi urut kaki bwh meja lab dan macam-macam lagi perbuatan mengarut. Kesian Mr Lee yang mengajar kat depan, bila dia tanya soalan semua boleh gelak kat dia sebab dia pelat melampau. Sekarang die dah xde...hmm

3 favourite subjek anda. Kenapa?

- Kimia - nak kate tere tak tere tapi macam menarik terutama ketika eksperimen dalam lab
- Sejarah - boring? Tapi saya sangat suka. Exam tibai karang panjang berjela. Huhu...
- English - entahla fun kot..

3 subjek yang anda tidak suka. Kenapa?
- LK - sebab ada memori hitam first exam spek pecah dan menggagau cari mate pensel yang jatuh smpai sudah exam tak lukis ape-ape dan fail. First time amik exam LK dah fail camne nak semangat dah..
- Geografi - bosan..tapi masa nak dekat-dekat PMR baru sedar subjek ni bolehla tahan
- KH - tak bes lansung

Menarik pada kamu..?

- Kurang faham soalan ni. Kalau diri ini tiada yang menarik pun..hee. Cuma kat sekolah acara paling menarik adalah bertukar-tukar stuff seperti zine dan kaset-kaset dengan budak-budak kelas kategori nakal sampai cikgu salah faham dan kene panggil kaunseling..merepek..xde mendala cikgu..

Kamu paling suka?

- Berkumpul dgn Refqah, Shuhaidi Fitri dan Reza Aswad

Anda tidak boleh hidup tanpa?

- cermin mata

Setiap malam sebelum tidur, siapa yang anda hubungi?

- dia..nite2..hu



Nak tag?
Semua ya di link sebelah sila jawab walaupun sekarang tutup blog tengah 'in'...haha

Filed under having 3 comments  
Sunday, September 21, 2008 by zatix

masa...pantas lah berlalu

Filed under having 1 comments  

Sesak

Monday, September 15, 2008 by zatix

Nampaknya yang diujakan di dalam entry-entry cik ni terpaksa saya lepaskan demi nenek tercinta. Dah ku agak minggu-minggu akhir ni pasti sesak menyusuan jadual berbuka.

Macam mana mau susun?

Kawan-kawan sekolah,Sharmila,kawan-kawan uniten yang sorang ni,kawan-kawan uniten yang sorang tu,ahli keluarga, encik 123, juga ke Jalan TAR beli belah bersama pembuat kek batik terbes ini.

Saya cuba pastinya..x sempat kita bawa ke tahun depan.

Filed under having 4 comments  

Ditemani Jimmy saban hari

Wednesday, September 10, 2008 by zatix

Haunted by memories
I wont let you be the next victim
KIsah ini mungkin terlalu lain dan kuat untuk dimusnahkan dan ia menjadi semakin kuat kini.
Rasa rendah diri itu memang selalu ada sedari kecil.
Maafkan saya. Mari bekerjasama.

Puasa kali ni aktiviti berbuka tak sesesak tahun-tahun yang lepas. Tapi dijangka minggu-minggu selepas ni akan mula diserang hendap dari pelbagai arah, huhu. Nasib baik masing-masing dah bekerja, jadi faham-faham la.

BTW, Jimmy Makan Dunia tak pernah membosankan walau hampir setiap hari dalam playlist.

Filed under having 0 comments  

Guli warna warni

Tuesday, September 9, 2008 by zatix

Apabila ada dua biji guli, yang satu menunjukkan warna sebenar yang satu tak sudah-sudah melompat, yang mana satu kau pilih? Oh aku tak ingin memilih pun

Filed under having 0 comments  

Kewujudan semula tag

Sunday, September 7, 2008 by zatix

Wujud lagi permainan tag ni rupenye..ditag oleh yang legend Badd.

* State 15 weird things/ habits/ little known facts about yourself.
* The 10 people I tag are to then to follow my footsteps and write their own 15 weird things/habits and little known facts.

1. Pernah jatuh cinta dengan roberto d matteo. Siapa? Bila dia buat record jaringan terpantas untuk final FA cup, esoknya bergaduh dengan kakak sebab dia dah gunting dulu news dan gamba orang tu atas satu sebab je..dengki je tu, huhu.

2. Converse merah adalah kasut kesayangan sampai bila-bila yang dah dipakai beberapa tahun sampai pecah, refuse untuk tukar , las-las kene simpan jugak dalam lemari. Angan-angan nk simenkan buat arca, haha tapi tiba-tiba kedatangan seorang maid membawa amarah dan kekecewaan bila tiba-tiba kasut tu hilang, rupa-rupanya?kena buanggggg, sobs

3. Was-was dalam banyak perkara dan masih usaha mengatasinya.

4. Pernah satu semester je duduk jauh dari family tu pun tak jauh, UNITEN nye hostel je pun. Semuanya kerana rumahku syurgaku, atau lebih tepat bilikku syurgaku. Juga kerana my family, my life..huhu.

5. Kalau tengah tengok-tengok tv syok2 bes mana pun cite tu tapi kalo bilik memanggil, saya akan lari dan duduk di dalam bilik.

6. Pernah mengalami insomnia dan akhirnya sekarang dah jadi orang yang mudah mengantuk biarpun baru awal malam.

7. Lambat berkawan tapi sekarang list kawan macam dah tak leh handle, huhu.

8. Macam mana telinga ni boleh dengar macam-macam jenis lagu, camtu juga diri ini leh je kawan dengan orang macam mana pun, kasi yang alim , yang bersosial, yang kasar, yang lemah lembut atau yang camne-camne, saya x kisah, rapat tak rapat tu cerita lain.

9. http://downtroddenspace.blogspot.com/2008/01/no-title.html

10. Suka duduk belakang kalau naik kereta, atas sebab-sebab tertentu.

11. Tidak boleh berjalan dengan straight, huhu.

12. Sangat susah nak cakap "NO"...bantu saya.

13. Sangat cerewet dalam membeli kasut walaupun hasilnya x cantik mana tapi biar sedikit lain, selesa dan pakai lama. Kasut tu adalah yang betul-betul kasut bukan heels atau sandle sebab yang tu boleh je main beli sebab nak pakai untuk urusan-urusan tertentu saja sebelum dibiarkan tanpa perhatian.

14. Pernah memakai nick shy_hair, sepulGIRLtura dan banyak lagi yang aneh-aneh. Poyo nya. Haha...dah bocor rahsia.

15. Fail bab kiri kanan.

Fuh selesai

tag semua orang di link ini, terutama yang tak pernah buat seperti Bangah, Kakek Awe, Mehni dan sesiapa yang belum kena tag seperti ustat, tash, senandung, donieku pulang dari german dan sesiapalah yang bertanggungjawab.

Filed under having 2 comments  

Dudududu..

Wednesday, September 3, 2008 by zatix

Dudududu..i can recall the sound and smile all the way.

Fasting berjalan lancar setakat ini walaupun mata terpisat sekali sekala. Sampai satu masa dalam hidup anda, anda sedar yang anda sudah cukup matang untuk berganjak dari Ramadhan yang lalu ke Ramadhan yang kini.

Aku ini orangnya sudah biasa tak ambil peduli sejak peristiwa tingkatan 4. Selalu aku ingin terbang bebas membikin hal tak tentu arah tanpa perlu tersendeng. Bilik itu setelah hampir berbelas tahun adalah tempat terindah untuk aku perapkan diri apabila rasa mahu sendiri kerana bersendiri itu adalah karya diri yang indah pada aku. Kemudian kita dream saja dan tak payah care apa-apa pun. Bukan, bukan melayan perasaan. Ya, aku lah tipikal ikan yang careless itu. Aku jugalah yang lebih senang bermajmuk. Aku juga tak terkecuali dari rasa bimbang dan takut pada yang merepek. Berbuih diingatkan tentang hak, tapi masih begini aku.

Saja rasa ingin menulis di awal pagi apa pun isinya aku pun tak pasti.

Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Filed under having 1 comments  

Masa berlalu tanpaku menyedari..hu

Tuesday, August 26, 2008 by zatix

Masa kerja sekarang rasa bukan macam 8.5 hours, tapi terasa macam 24 jam. Malas, letih, bosan serta kering. Kerja masih ada tapi kalutnya tak seberapa. Diri makin muflis, ijazah yang diambil terujanya kurang terasa. Boleh lagi duduk mencangkung sandar kat dinding kepenatan di tengah-tengah kelompok meraikan kejayaan. Photographer gigih ni memang tip-top, serius dia yang bersemangat. Terima kasih cik gefren kepada encik boifrennye.

Mak saya berkata, konvo dipmola lain, belajar degree lain, konvo degree pun lain, bunyi macam saya gadis pemain (apekah?), tapi nyatanya saya selalu menjadi penerima dan yang bersikap terlebih loyal dalam apa juga bentuk permainan, tapi saya jugalah yang akan bertindak menjadi penamat permainan dalam setiap yang bergelar game itu. Kenapa dan mengapa? Saya ada jawapannya untuk saya jadikan kenangan. Tapi yang ini saya akan jaga kerana yang ini tidak seperti yang lalu tapi kita mana tahu? Apa pun kesungguhan yang ini saya hargai. Kata yang ini "selama hidup saya mencari permata, selama hidupnya pula mencari yang tepat". Rasanya sungguh, sangat lain.

Kawan-kawan yang mungkin itulah kali terakhir kita bertemu, selamat maju jaya, suka duka zaman belajar saya kenang smpai bila-bila walaupun semester-semester terakhir sangat dull sebab kita dah sangat senior untuk terus berada di sana. Betul, memang awak-awak semua selalu bersikap pasif, perengus dan selalu slow dalam berbuat apa-apa, tapi frenship kita sangat saya value. Kalau mahu tengok mulut bertih saya di kelompok beginilah.

Pada saya adaptable tu bukan hipokrit..benar! Lantas itu anda boleh lihat variasi orang sekeliling saya. Split personality itu biasa-biasa saja.

Untuk bakal mama yang comel, saya ucapkan tahniah dan harap-harap semua lanacar saja. Hepi untuk kamu. Hee.

Sempena menghampiri ramadhan, saya pohon ampun pada semua. Selamat menjalani ibadah berpuasa.

Filed under having 6 comments  

Pertembungan dua budaya besar

Wednesday, August 20, 2008 by zatix

Apabila dua budaya bertembung, berlanggar dengan dentuman sekuat bom nuklear, kesannya jarang sekali dapat diatasi oleh tenaga normal. Cubaan untuk menidakkan, melawan dengan sehabis mungkin sekalipun tidak mustahil akan berakhir dengan kekecewaan. Peluh yang menitik-nitik seperti tidak langsung berbaloi. Hanya keluhan besar saja yang meledak diiringi esak tangis yang berselang-seli dengan jeritan amarah.

Kesanggupan manusia untuk lari dari arus harian, sebenarnya bertitik tolak dari keberanian. Antara manusia tahu dan tidak tahu tidak jauh bezanya kalau dianalisa dengan teliti. Tahu bercakap, tahu mengkritik, tahu mengomel, tahu memerli, tahu mencanang, apa impaknya yang sebenar?

Di sini ada perkaitan antara masalah individu dengan masalah politikal yang kronik.

Rasa takut, sindrom yang memakan diri, ngeri pada ancaman duniawi, kehilangan rasa bebas walau untuk diri sendiri , salah siapa?

Bagaimana dengan beribu-ribu kes laporan jenayah yang memualkan? Cari akarnya, kenapa? Kenapa tutupkan mulut yang seharusnya tersenyum selalu dengan sumbatan kain buruk yang akhirnya melahirkan pemberontakan. Apabila kesamarataan diletakkan di buku lali, yang celik jadi buta, yang damai jadi runsing, yang indah jadi kelam.

Kenapa tidak tanya, apa erti di sebalik semua ini? Salahkan mengubah posisi jika ianya umpama menjernihkan air yang keruh?

Apa yang digentarkan dengan kuku besi?

Filed under having 1 comments  
by zatix

Sesuatu yang anda takut itu biasanya akan berulang sekali lagi dan anda akan hanya mampu berdiam dan menipu diri sendiri.

Filed under having 0 comments  

Old flame?

Tuesday, August 19, 2008 by zatix

Kawan saya berkata itu adelah old flame tapi tiada sebarang kisah lama untuk diingati. Kepada yg berambut panjang yang mungkin sedang membaca, saya tak akan bersikap awkward pun, saya cuma harap kamu hargai apa yang ada dan tak usah terbawa-bawa dengan angan-angan. Kita kawan lama dan dah seperti adik-adik,kakak-kakak juga abang-abang.

Filed under having 0 comments  

Repost:Tiada rasa penghubung (untuk seorang sahabat)

Wednesday, August 6, 2008 by zatix

Ada satu koneksi yang mengubungkan antara seorang dengan seorang. Koneksi yang apabila ada satu hentakan, ia bergoyang sekejap tapi tidak boleh putus terus. Rasa hubung kait itu pentingkah? Tiada rasa penghubung, perlukah diambil kira? Ianya bukan bermula dari anak mata, tapi sama sekali berbeda. Sama sekali berbeda. Kerana itu, apabila ada pertembungan pandangan, ianya tidak melahirkan rasa megikal.

Penafian dan kepura-puraan tidak boleh selalu berterusan. Hatta, jiwa yang keras pun mampu bertukar menjadi sutera.

Rasa indah bukanlah persoalannya. Pokoknya, kenapa perlu tercari-cari? Nyatakan pada diri individu, mengapa begitu jadinya? Tak perlu terkabur dengan kecantikan. Ianya cuma selaput kotor semata.

Filed under having 2 comments  

Repost: Beautiful yet painful

by zatix

It's the weird annoying feeling that kill urself after u lock urself in ur own world. And then u know how hard u need to pretend like u feel nuthing yet u know u hav sumthing, real sumthing inside. The pressure u put on urself, blame it to ur mouth. Please mind urself that this is the reality u need to face, don't step on the yellow line becoz u will get nothing, I mean it, yes, u won't get anything. So, u just stay with ur mouth shut and then begin calculating all the nonsense probablity, expecting there will be some very good returns. U know that it is miserable to let it go not even a day, yet u know u cannot catch it. So, this is the very right time u thought u could play some trick and being selfish, but then u cannot really feel it. It's different, it's not normal, so tell urself to forget, but ur mind say no. That is how it works. Really! The theory u created without even thinking the consequences u might have to deal with. Now u remember all the smiles and the cheeky laughs u used to hear and then u could feel the real pain in a beautiful way. It is beautiful. It really is. U can taste it.

Filed under having 1 comments  

Pernahkah

Sunday, July 27, 2008 by zatix

Pernahkah berjumpa dengan manusia yang kerjanya tidak lain dari melihat salah orang?
Semua orang pun tahu lelah jadi saya minta sila merasa penat dan berhenti. Kita semua sudah dewasa dan ada path masing-masing,jadi mari cherish life dengan yang baik-baik.

Filed under having 3 comments  

Private?

Thursday, July 24, 2008 by zatix

My colleague yang becomes weirder by days ni triggers me to write this.

2:28 PM) xxxxxxx: siot tak kasi tau aku....bla bla

Hmm..up til now Im not telling anyone the details story of my current life becoz the situation is...erm it is not complicated at all but you have to be in my shoes to understand it. Its different (at least different to any of my past experiences).

How can someone who never realized my existence in the same building invaded my dream and soul when I dare to say I was not attracted to him. I swear that I cudnt even remember his face or anything nice bout him yet my heart said that he is going to befren with me. No my heart ddnt say that but its the instinct i carried thru for months before I almost fell to the ground when my window blinkblink with that particular name. Hmm..instinct is not really precise to describe this whole situation becoz i actually did not think of whatever craps that will happen between me and him. So when it happened, I trembled yet relieved with the idea that "no wonder.."...and..to my surprise, that very first day he greeted me is the day that he actually just noticed me and told his fren that he has this strong force to get to know me so, that girl fren of him asked him to just greet me. *poor me the so called instinct i had months before was actually when he didnt even know me. Becoz my life is already filled with my own story altho it was not good yet i pretended that everything will turn out to be just fine, I blocked myself well not to let he crossed any border i painted by myself.

When we started having conversation, our conversation is very normal and we did not talk much. Sometimes I feel like we talked thru the wind becoz we dunno about each other yet we let it flows like that until the story spread tru our life till this day that i may say i have no problem if people know about this nemore. Like he keeps telling me "niat yg baik akan ada kesudahan yang baik". Oh..ridiculous you may tell me but yes it happened that way. Well..God knows...

Filed under having 5 comments  

Awan biru

Wednesday, July 23, 2008 by zatix

Saya berada di awan biru. Dunia huru-hara saya lelah untuk peduli tapi masih tetap peduli. Harap-harap semua akan baik-baik. Sekarang dah boleh menjadi biasa-biasa tak perlu tergesa-gesa sampai nak bernafas pun curi-curi.*exaggerate

Ada jalan yang cerah di sana. InsyaAllah.

Baiklah sekarang mahu melawat rakan-rakan bloggers dengan tenang. Apa kabar semua?

Filed under having 5 comments  

Ringkasan kehidupan

Saturday, July 12, 2008 by zatix

Mari menaip ketika tidak berbuat apa-apa. Semalam selamba pulang awal di ketika lambakan kerja masih menyesakkan dada. Saya ada date bersame keluarga menonton wayang di midvalley. Penat macam mana pun saya perlu pergi kalau tidak pasti kak long saya akan berkecil hati. Semalam dia cakap "pliz dua hari je". Tapi hari pertama tu saya langsung pulang dari ofis hampir pukul 9 malam. Mujur dia pun dah kensel plan. Donnie berkata "selamba zati selamba lari balik, aku backup"...hahaha. Sampai midvalley dah lewat pun, wayang pun separuh jalan. Pulang dah hampir pukul 12 malam dan ada panggilan dari leader, esoknya saya berada di ofis tercinta la sangat dalam keadaan terkepung kepanasan. Tapi agak lega kerana pada pendapat saya semua hampir setel. Pendapat saya la, mereka saya tak tau. Sebelum ke opis pergi majlis tunang Amai sampai jam 3 petang. Pulang dari ofis singgah ke jj membeli barang bersama encik 123. Lepas tu membeli kain di kamdar bersama sarinana. Dapatla satu helai, mereka yang lain dah sebakul kain sebab mereka shopping di jalan tar siang tu...huhuhu. Pastu kami makan di warung cik kiah dan sarinana berdiam kerana dia stone. Saya stone bercakap banyak-banyak, dia punya style stone macam mengenangkan sesuatu.Esok kami akan ke majlis kahwin encik fazrul. Lepas tu kami mahu ke sunway pyramid dan malamnya tgk wayang. Baru sekejap tadi kak long saya singgah di rumah bertanya plan esok hari. Nampaknya macam merajuk sebab saya tak dapat bawak Iman ke megakidz.Oh oh..maaflah saya harus buat jadual mulai sekarang. Sila tolong jangan marah saya lagi. Sekian..

Filed under having 1 comments  

TB

Wednesday, July 2, 2008 by zatix

Nampak tak bayang-bayang tertera "TB" di dahi saya. Eh saya bukan pengidap penyakit tibi. Tapi kehidupan amat tak terurus kini kerana sy teramat bizi. Sobs..tapi sudah dari situ datangnya rezeki, haruslah saya terima saja. Kepada donnie saya hutang tag dgn anda, nak bercakap pun payah sekarang walaupun duduk sebelah. Update ini pun saya tulis pada pukul 4.45 AM, kalau tidak janganlah harap. Walaubagaimana pun saya gembira selalu. Saya juga masih hitam dan donnie memanggil saya orang kulit hitam wanita di ofis. Dem...sekian..nak tido semule.

Filed under having 3 comments  

Tag mila

Thursday, June 26, 2008 by zatix

Ni dari sarinana

1. Who will you be with Saturday night?
• family

2. What woke you up this morning?
• alarm

3. If you took a drug test would you pass it?
• for sure

4. Is tomorrow going to be a good night?
• think so

5. Did you kiss or hug anyone today?
• not yet

6. Who was the last person you rode in a car with?
• nak namekan ke?

7. How many myspace accounts do you have?
• 1

8. What was your first thought this morning?
• someone

9. Do or did you like school?
• nope

10. Would you take a bullet for anyone?
• think so

11. Where would you like to live?
• isolated place green green grass

12. Do long distance relationships work?
• nope

13. What do you want to be when you grow up?
• much better person

14. Where do you see yourself in 5 years?
• still in so-called urban city

15. Who is your number one friend ?
• satu dua tiga empat lime..peliknye soklan

16. Who do you wish you were with right now?
• let me keep this to myself..

17. Who was the last person that left you a comment?
• jemey

18. How often do you log in to friendster?
• rarely akhir2 ini

19. Would you rather talk on the phone or chat in IM?:
• talk on the phone

20. How many car accidents have you been in?
• tiga ke empat

21. Do you listen to music every day?
• almost

22. Do you still go trick or treating?
• apekah..x pandai

23. What was the last thing you ate?
• roti bakar half boiled egg

24. Are you a fast typer?
• kadang-kadang..sms ye..hu

25. How many speeding tickets do you have?
• takde pun walaupun speed kekadang

26. What are you doing tonight?
• badminton

27. If you had one whole day to yourself, what would you do?
• treat myself well

28. Is anything bothering you?
• yeah yg dikatakan hasad..yg dikatakan kerja tak terurus

29. Do you miss someone?
• always

30. What do you want to do right now?
• buat tag ni la sementara diasak oleh kerje

31. Are you listening to music right now?
• yup

32. Are you in a good mood?
• so so

33. What are you doing this weekend?
• hantar makcik ke KLIA..hantar mak ke KLIA esoknye..sobs

34. Are you talking to anyone while doing this?
• tidak

35. When were you the saddest in your life?
• cite keluarge

36. Do you own more than one cell phone?
• satu pn x bape nk elok

37. Do you use EBay to buy or sell?
• selalu

38. What makes you mad?
• besar-besar cite, desak-desak,busuk hati,merepek dlm bekerje..

39. Have you ever had a song written about you?
• ye

40. Have you ever sang in public?
• tidak

41. What songs make you happy?
• lagu-lagu yg comel

42. What do you like to listen to before you go to bed?
• suara

43. Do you have a job?
• kerje la ni

44. What does your ipod have in it right now?
• ipod pun xde

45. How many close friends do you have?
• tanakla kire

46. What makes you happy?
• tenang serta bahagie

47. One wish?
• tak terkate

48. Have you ever loved someone and were too scared to tell them?
• errr...

49. Next concert?
• concert sudah tamat

50. Name one song that explains your current life.
• current life macam xde..current emotion ade kot..tapi xmo namekan

Filed under having 1 comments  

Renungan sebentar

Wednesday, June 25, 2008 by zatix

HASAD (JEALOUSY, ENVY)

Allah Ta'ala says:

"(Say) I seek refuge with the Rabb of the morning from the evil of the Haasid (jealous person) when he envies."

Rasulullah Sallallahu alayhi wasallam said:

"Do not be jealous among yourselves."

To be displeased with another' s good position and to wish for its elimination is Hasad. Hasad has three stages.

1. The natural human quality. In this degree of Hasad, man is excused and is not at fault.
2. Acting according to the demands of Hasad. In this degree of commission, man is a sinner.
3. Opposing the demands of Hasad. In this degree, man is laudable and will be rewarded.

Generally the basis of Hasad is takabbur (pride) and Ghuroor (falsehood). Without any valid reason man seeks to withhold the bounties of Allah Ta'ala. He desires (at times consciously and at times subconsciously) that like himself, Allah too should restrict His bounties. Hasad is a malady of the heart. It is harmful to both one's spiritual life and worldly life. The harm to man's Deen (spiritual life) is the illumination of his good deeds and he becomes the victim of Allah's Wrath. Rasulullah Sallallahu alayhi wasallam said:

"Jealousy devours good deeds like fire devours wood."

The harm to his worldly life (dunyaa) is the frustration and worry which perpetually afflicts the envious person. He is consumed by frustration caused by Hasad for another whose disgrace and fall he always anticipates. In this way the Haasid destroys his Aakhirat in addition to eliminating his worldly comfort and peace of mind.

THE REMEDY

The disease of Hasad is remedied by praising much the person against whom jealousy is directed. Praise him no matter how difficult this may seem. Honour him and meet him with respect and humility.

Filed under having 0 comments  

Sebelum

Thursday, June 12, 2008 by zatix

Hari ni kami akan pergi jauh..jauh la sangat..oh oh saya akan lihat bintang tiga..sobs

Filed under having 2 comments  

Spark merepek saje

Tuesday, June 10, 2008 by zatix

Memandangkan bosan juga tak dapat nak buat entry baru..make tiru cam badd copy paste aje..huhu

(10:15 AM) jurina: "bla bla bla" (cite dr sebuah blog sengal)
(10:15 AM) jurina: bpdpla
(10:16 AM) zati: benciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
(10:16 AM) zati: pastu pe yg kate tu
(10:16 AM) zati: bpdpla
(10:17 AM) jurina: aaa
(10:17 AM) jurina: bpdpla?
(10:17 AM) jurina: oi ape ko ckp neh
(10:17 AM) zati: (10:15 AM) jurina: bpdpla
(10:17 AM) zati: sape yg ckp skang
(10:18 AM) jurina: errr
(10:18 AM) jurina: ape neh
(10:18 AM) jurina: ni bloa *****
(10:18 AM) jurina: blog *****
- nescaya saya menuju ke arah meja jujus bagi menegakkan kebenaran yang saya tak bersalah
(10:20 AM) jurina: ehh ampun
(10:20 AM) jurina: aku ke taip?
(10:20 AM) jurina: dem
(10:20 AM) zati: hahahahhahahah
(10:20 AM) zati: adoi
(10:20 AM) jurina: ahh
(10:20 AM) jurina: nak kasi lawak
(10:20 AM) jurina: aku lak wat lawak sendiri
(10:21 AM) jurina: dem
(10:21 AM) jurina: lawak betimpe2

selanjutnye...

(11:50 AM) zati: ai malas wat keje
(11:50 AM) jurina: jom malas beramai2
(11:51 AM) zati: jom
(11:51 AM) jurina: krohh krohh krohhz
(11:52 AM) zati: kruihhhh
(11:53 AM) jurina: busan siotz
(11:53 AM) zati: tu a pasal
(11:53 AM) zati: sejuk lak tu
(11:53 AM) jurina: tido kat umah kan bes
(11:54 AM) zati: tido kt umah gelap2 tayah bukak kipas dok dlm comforter
(11:54 AM) zati: bes
(11:54 AM) jurina: wow
(11:54 AM) jurina: taruk aroma terapi
(11:54 AM) jurina: next week baru bgn
(11:55 AM) zati: bagun2 terus kurus
(11:55 AM) zati: cm sauna
(11:56 AM) jurina: jgn bgn2 tinggal tulang
(11:57 AM) zati: ijan ye kot cmtu
(11:57 AM) jurina: takk
(11:57 AM) jurina: tulang ikan
(11:57 AM) zati: cmne leh jd tulang ikannn
(11:57 AM) zati: yu ingat ai bawang putih bawang merah ke
(11:58 AM) jurina: yela ikan kene hurung semut
(11:58 AM) jurina: tinggal tulang
(11:58 AM) jurina: dah seminggu tido
(11:58 AM) jurina: xde org basuh pinggan
(11:58 AM) jurina: logik kan?
(11:59 AM) zati: bencikkkkkk
(11:59 AM) jurina: ahahaha
(11:59 AM) jurina: try wat satu lawak
(11:59 AM) jurina: at lis terhibut hati ai
(12:00 PM) zati: tehibut

Filed under having 3 comments  

Tag makan2

Sunday, June 8, 2008 by zatix

Makan-makan tag:

1. Write the name of food/dishes/fruits/vegeta bles you wanted to say something about either you hate it, like it, avoid it or you do not even want to try it.
2. Write the reason why.
3. Write 7 different names.


Ikan keli. Saya amat sukakan ikan keli. Paling suka ikan keli masak sambal. Tapi kalau masak lemak cili padi, ikan keli bakar mahupun goreng pun saya suka jugak.


Ketam cili pun sangat bes. Saya paling suka makan yang mak saya masak. Yang orang lain belum jamin. Walaupun makan dengan susah payah tapi pasti bertambah.


Saya tak boleh makan lala. Dulu ini adalah makanan fevret saya tapi ada satu kejadian di bulan pose yang menyebabkan saya dah tak lalu makan lala. Kalau saya makan jugak nescaya saya akan throw out pula.


Caramel pudding adalah feveret saya dulu kini dan selamanya. Makan hari-hari pun tak ape. Tapi kerana ianya manis tak elokla pulak nak makan hari-hari. Di samping puding gula hangus ini saya juga suka sebarang bentuk puding,agar-agar,jelly ataupun trifle.Kalau kat rumah sayala yang akan habiskan makanan-makanan camni.Yummy..


Spaghetti carbonara juga adalah makanan yang tersangat saya suka. Walaupun cepat muak tapi saya tetap suka terutamanya yang dekat food court klcc.


Dim sum adalah makanan yang sangat lazat. Sebarang jenis chinese food yang halal juga adalah menjadi kegemaran saya. Sila makan nescaya anda akan suka.


Ini adalah coklat kegemaran saya dan saya perlukannya terutama jika merasa sedikit jiwa kacau. Coklat ini juga ada erti tersendiri..huhu. Selain snickers, saya suka je semua jenis coklat.

Mana boleh 7 je..saya tak kire, selain daripada yang di atas ini, sup ayam, sushi, aiskem, seaweed, abc, cheese cake, cendol, otak-otak, buah tembikai, karipap pusing, tosei, nasi lemak zam-zam, sate ikan dan pelbagai lagi makanan di dunia adalah sangat enak. Hargailah makanan tapi err..maafkan saya kerana selalu makan tak habis. Saya tak kasi alasan kenapa saya suka sebab alasan dia senang je, makanan ni semua adalah lazat.

Filed under having 6 comments  

Tag satu

Friday, June 6, 2008 by zatix

Jujus tag..saya nak buat ini secara pantas sebab tag ni nampak mudah..yang lepas tu simpan dulu dalam lemari..sok lusa bila dah rilek saya buat...

1 minit yang lalu, ape anda buat?
• typo3 typo3 typo3 - translate ke german..dem

1 hari yang lalu, apa anda buat?
• di kedai tayar, kemudian di ofis, kemudian di kedai makan di bangi las sekali di atas katil rumah

1 hari lagi, ape anda akan buat?
• phone fair dan sunway

1 orang yang terakhir menelefon kamu?
• seseorang yang namanya dilink di sebelah..teka..hu

1 makanan yang baru dibeli?
• soto

1 barang yang baru hilang?
• tak hilang barang dalam masa terdekat

1 cerita yang baru ditonton?
• erk..lama tak tengok movie..sian

1 hal yang terakhir digosipkan?
• kisah muda mudi

1 kata yang ingin diluahkan..?
• di manakah anda selama ini..

1 buku yang sudah dibaca?
• baru baca beberapa page karya indah ayat-ayat cinta hadiah dr atun

1 penyakit yang sering datang?
• sakit perut dan mual

1 keinginan?
• adela..

1 orang yg anda ingin tag?
• mila

Filed under having 2 comments  

Grrrr

Tuesday, June 3, 2008 by zatix

Nak buat tag pasal makanan,tapi perlukan masa di dalam keterbizian ini kerana saya adalah pencinta makanan..huhu..

Stressnya dunia..sabar jela

Filed under having 1 comments  

Permintaan hati

Friday, May 30, 2008 by zatix

Mereka yang tidak important jangan biar cerca nista mereka sampai terbekas di hati kita. Manusia memang selalu merasakan diri mereka cukup baik hatta walau seorang rakan. Kita biarkan mereka beranggapan sedemikian. Tenang dan lembutkan hati. Tak perlu rosak dek yang tiada motif dalam perbuatan mereka. Sebab mereka cuma boleh mengaku cukup faham walhal hanya untuk memberi telinga pun sudah membuatkan mereka berasa tidak enak.
Asal saja kita cukup matang hadapi semuanya.

Saya perlukan rehat.

Filed under having 0 comments  

Gambar cinta burung...

by zatix

Dari ustat

Saya amat bz dan tak reti nak bt skrip cmne..asal boleh..huhu



The Rules :
1. Anda di tugaskan menjadi seorang "screenwriter"
2. Anda hanya perlu menulis skrip dan jalan cerita anda sendiri berpandukan pada gambar yang disediakan.
3. Keluarkan bakat anda yang tersembunyi, anda adalah seorang "screenwriter" yang hebat.
( sila berikan markah )

S1
Isk..majuk sampai camni ke?baru cakap sikit je..janganla buat perangai tengah-tengah jalan

S2
Bangunlaaaaaaa..kang kene langgar xde sapa nak kesian

S3
Uik...nangis ke tu..ke ko tertido terus..aih..kalo x nyusahkan tak sah awek sorang ni

S4
grrr...tido rupanye...dah nak kene angkat pulak...yela mehla aku angkat..

S5
Sampai naik-naik kepak aku ni demi ko..

S6
Adeh..cinta aku ni tak cukup kuat untuk angkat ko..dah dah..bangun la weh...oh tidakkkkkkk...jangan kate ko dah matiiiiiiiiiiiiiii...

Filed under having 2 comments  

Dengarlah dunia

Tuesday, May 27, 2008 by zatix

Saya ingin memberitahu dunia...sekian...

Filed under having 5 comments  

Fakta dari sarawak

Sunday, May 25, 2008 by zatix

Di attack oleh donie

The Rules :
1. Each blogger must post these rules first.
2. Each blogger starts with eight random facts/habits about themselves.
3. Bloggers that are tagged need to write on their own blog about their eight things and post these rules. At the end of your blog, you need to choose eight people to get tagged and list their names.
4. Don't forget to leave them a comment telling them they've been tagged, and to read your blog.

Fakta Satu:
Saya selalu kalut di mana-mana. Kadang-kadang saya berlakon jadi tenang. Tektik itu biasnya tak berjaye. Kadang-kadang bila saya tenang, saya akan menjadi terlebih berani dan membuatkan orang lain kehairanan..

Fakta Dua:
Saya selalu apabila dah set nak cakap tak nak atau tak mau tapi bila dalam situasi sebenar, lansung tak terkeluar kata-kata itu lantas saya akan cakap sebaliknya.

Fakta Tiga:
Hebit adelah bermain dengan rambut..

Fakta Empat:
Mak saya cakap saya butterfingers..bukan yang emmet tu..tp sebab bila pegang sesuatu mesti akan tersasar dan jatuh..

Fakta Lima:
Saya tak fun cam orang2 len..movie gitu2 je..komik gitu2 je..sme gitu2..cuma muzik saja watak utama dalam kategori berfun saya..

Fakta Enam:
Saya sebenarnya paling tak suka dipaksa dan org yang suka menambah-nambahkan cerita secara terang-terang. Lepastu tak kasi chance kita backup diri walhal terang-terang dia cakap merepek dan terlebih perencah.

Fakta Tujuh:
Saya tak percaya dengan lihat. Wow. Tertarik. Smart. Jom try-try. Saya percaya dengan rasa sendiri walaupun ianya tanpa sebab. Dan apa sekalipun ianya mesti merujuk pada yang di atas sana.

Fakta Lapan:
Saya selalu menghargai makanan..

Lapan mangsa:
Jujus
Akkemas
Baddas
Jijans
Finas
Emis
Ustazs

Filed under having 7 comments  

Hening di dalam kekalutan

by zatix

Ketika ini, budak sebelah saya sedang tidak bermud di atas sebab-sebab tertentu. Beliau sedang menaip blog. Saya pula adalah tersangat bosan dan merasa perlu menaip blog juga bagi menchannelkan kebosanan ini terhadap penulisan.

Weekend sangat letih kerana kedua-dua hari dipenuhi dengan akitivi. Semakin hari kawan-kawan lama menyusut ke alam perkahwinan. Bagusla begitu. Bidan anarki pun ingin berkahwin tak lame lagi. Wah..

Waktu camni saya terbayang padang rumput yang luas, habiskan masa selama mungkin di sana. Lepas itu Scandinavia dan Turkey jika ada rezeki yang lebih. Bebaskan diri dari kerserabutan kota dan kerenah manusia yang biasanya tidak pernah faham.

Oh ye..syukur pada Tuhan kerana selalu memberi yang baik-baik pada diri saya. 4 Jun ini insyaAllah dah boleh bekerja seperti mereka yang lain. Satu demi satu permasalahan terlerai.

p/s: Jangan pandai-pandai dan sila jangan selalu tak merasa salah.

Filed under having 2 comments  

Hadiah dari ijan

Tuesday, May 20, 2008 by zatix



Ijan telah menghadiahkan kami semua binatang-binatang comel..untuk saya adalah zirafah yang tinggi seperti saya...hoho (jelas berbohong)...terima kasih ijan...lebiu..

Filed under having 4 comments  

Ahad = plain

Sunday, May 18, 2008 by zatix

Sekarang ni susah sangat nak menulis,agaknya sebab emosi dalam keadaan tenang walaupun sekali-sekala tergendala. Sikap-sikap bajet rebel dalam penulisan berunsur politikal juga sudah merudum walaupun bila ditrigger terlepas juga. Heh..

Harini sangat plain sebab seharian duduk rumah tanpa ada sesiapa kecuali mak dan maid yg bermulut bising. Duit tak ade, kereta pun tak ade untuk ke mana-mana. Ber'ym' sat ngan mila pastu jemey sms dengan plan-plannye...bergurau ape?cis..

Dah bape kali try taruk gambar kt Jakarta yang dah lemau tu..tapi dah janji..pastu connection sgt cam tah pape lantas nantila upload kt ofis (ketara sangat x dedikasi).

Oh ye, dewasa ini saya semakin hari belajar tentang kepelbagaian sikap manusia yang sukar difahami tapi perlu difahami. Aneh-aneh. Walaubagaimanapun, duhai manusia kita sendiri yang mencorakkan diri kita. Usah biar emosi menggagalkan kita. Chillah selalu.

Filed under having 3 comments  

Cherish the life we live

Sunday, May 11, 2008 by zatix

Although I have promised myself not to think too much of what happened, this uneasy feeling always attacked me whenever I let myself drawn in my own wonderful world. Still, I stand firmly on the decision and nothing will turn me back except for God's will.

The late conversation always make me realized that the situation I am dealing now is somewhat unique and I should really treasure it. "Niat yang baik akan akan ada pengakhiran yg baik".

You can never force people to agree with you, so why bother about their perception on you if you strongly believe that you are on the right track.

I may appear puzzled like all the time but this principle I hold is strong enough to guide and reach me to the destination. InsyaAllah.

Filed under having 6 comments  

Mereka meneruskan game kreatip

Friday, May 9, 2008 by zatix

Badd jahat telah tag saya

Tag kali ini berkaitan dengan tag mari melukis binatang sebelom ini. Kali ini tugasan anda ialah melukis satu scene dari filem menggunakan watak dari lukisan anda tadi.

*Untuk tidak menghilangkan feel lukisan asal, anda semua tak boleh tukar cara melukis. Kalau tag sebelom ni pakai mouse, stay with mouse. Kalau pakai pensel, maintain juge. Yang penting same care n medium. TQ :D

Sila lampirkan juga link image lukisan anda di bawah sebagai panduan mereka di masa hadapan..



Chip chip dalam impak maksima

Eri
Badd
Downtrodden16

Filed under having 5 comments  

Rupanya

Tuesday, May 6, 2008 by zatix

Rupa-rupanya it is not easy to move on...sigh

Filed under having 5 comments  

Kura - kura berjanggut

by zatix

Si donie buat tag yang kononnye berunsur kreatif dengan rule seperti:

Anda diberikan beberapa jenis haiwan utk dilukis, tak kesah dgn apa cara(lukisan tangan atau perisian computer) anda untuk menghasilkan haiwan-haiwan pilihan anda terbabit. Pilih satu daripada senarai haiwan haiwan dibawah. Sesudah menyiapkan haiwan2 anda tersebut, sila tinggalkan link blog atau lukisan anda agar mereka yang selepas anda boleh melihat contoh2 atau hasil2 lukisan anda. Tag 1 atau seberapa ramai rakan yang anda mahu.

AMARAN!!! Jangan delete link link yang lain atau yg sebelum.

Terima kasih.

Senarai binatang:
- tyrannosaurus, kura-kura, itik, ayam, penguin, gajah, ular, naga.



Haiwan pilihan: Kura-kura berjanggut

LINK
DONOLOGY
Downtrodden16

Mari tag:
Badd
Anum
Jujus
Ijan
Tun
MetalArtworks


Mila tanak so takleh nak tag...tapi dia boleh je buat..saje je tu

Filed under having 7 comments  

Taggie

by zatix

7 RANDOM FACTS ABOUT ME:
- merasa sayu ketika hujan
- spiritual
- fragile apabila kene marah
- runsing serta bersepah
- pemakan
- segan yang tidak kene tempat dan waktu

7 THINGS THAT SCARE ME:
- Tuhan
- reckless driver (cam aku)
- kemarahan
- kemoodian
- jumpa org baru
- losing my family
- kedinginan

7 RANDOM MUSIC AT THE MOMENT:
- Fix u - Coldplay
- Sweetness - Jimmy eat world
- A praise chorus - Jimmy eat world
- In joy and sorrow - HIM
- Too Pure - Sebadoh
- Closer - Travis
- Sebelum cahaya - Letto

7 THINGS I SAY THE MOST:
- benci
- stress
- bodohnye
- bongok
- emey
- abg123
- milai

7 THINGS I TREASURE THE MOST:
- Religion
- Life
- Family
- Kids
- Love
- Friendship
- Wise words

7 "FIRST TIME" THINGS I EVER DID:
- first time pakai spek darjah 3
- first time hilang kawan ialah form 4
- first time travel tanpa ibu ayah ke obersea December 2006 (Bangkok)
- first time snorkeling 2006 (Redang)
- first time dapat lesen 2006
- first time jadi makcik 13 April 2007 to cheeky Iman Najla
- fisrt time kene penampar darjah 6

Filed under having 0 comments  

Twistkan diri

Sunday, May 4, 2008 by zatix

"Aku boleh saja bergelak-gelak dan aktifkan diri walau mata memerah dan tulang bagai dihentak dengan batu..kamu semua janganlah merasa pelik kerana itu memang aku..kamu semua janganlah merasa hairan kerana aku boleh berpura-pura ceria selalu(dan pura-pura itu dari hati ikhlas..mungkinlah)..dan aku benar tidak simpan apa-apa di sini..aku kata aku ikhlas juga pun, siapa percaya?dah aku berkata benar..takkan pula nak suruh aku melenting?aneh sungguh..yalah, aku tahu kamu semua merasa sangat misteri kerana aku boleh bergoyang kepala pada waktu yang macam tak wajar..tapi itulah..aku tidak berniat mengambil hati kamu semua..cuma itu adalah aku.."

Tapi adakalanya saya merasa agak sukar untuk deal dengan mereka yang bersikap selfish dan selalu merasa diri benar. Namun saya masih bergelak-gelak. Tapi hati saya mula membengkak sedikit demi sedikit dan harap-harap ianya tidak terus pecah. Saya takut akan akibatnya. Benci itu adalah satu ayat rutin di mulut saya tapi belum pernah benar-benar masuk ke dalam jiwa jadi saya benar-benar harap ianya tak terlepas masuk satu hari. Menakutkan!!!

Filed under having 5 comments  

Peminat

Friday, May 2, 2008 by zatix

Saya nak declare diri saya sebagai peminat Jurina...hahah...sign pliz...

Filed under having 4 comments  

Pertama...

Thursday, May 1, 2008 by zatix

Syarat wajib dipatuhi:
Bukan cerita rekaan dan tiada kena mengena dengan hidup orang lain. Perlu mengetag 5 lagi rakan blogger pilihan anda setelah anda di tag.

1. Pertama sekali aku ke sekolah - normal aje macam orang lain iaitu 7 tahun


2. Pertama sekali aku mai period - awal nampaknya iaitu darjah 5 (11 tahun)...mengejutkan aku dan dunia..*dunia aku la


3. Pertama sekali aku kerja - kerja sebagai cikgu tadika yang comot dan bersepah, oh rindu pada kanak2 itu...


4. Pertama sekali aku beli kereta - adelah bulan 11 tahun lepas


5. Pertama sekali aku eksiden - eksiden form 1, naik basikal pergi sekolah, lintas jalan pastu sedar2 dah kat hospital, selang beberapa bulan baru teringat kejadian, org yang langgar tu adalah India yang nak bawak isteri dia bersalin...pelanggaran itu adalah agak dasyat sbb ingatkan dah lupa ingatan disertakan beberapa jahitan di kening...

nak tag
Finanas

Filed under having 0 comments  

Kami

Tuesday, April 29, 2008 by zatix

Tak mengape kalau orang lain tak faham. Saya yang rasa, dia yang rasa. Kami faham dan tahu. Patience.

(*bleh ke men post pendek-pendek dalam masa sehari?..huhu)

Filed under having 1 comments  

Menunggu yang bewarna silver

Monday, April 28, 2008 by zatix

Orang lain yang punya tapi saya yang eksaited...eksaited untuk dia..sebab dah lama tunggu..huhu..gembira kan??

Filed under having 5 comments  

Konspirasi

by zatix

Filed under having 0 comments  

Penyimpan

by zatix

Saya akan belajar jadi penyimpan untuk masa depan bersame =)

Filed under having 1 comments  

Oh ye

by zatix

Saya ada seorang kawan yang comel dan kecil iaitu memey. Adeke patut dia buat post merepek tentang saya. Sebenarnye tu tipu belaka dan exaggerate semate. Huhu..meh la kita cite pasal dia pulak. Dia ni baik, berlagak pemberontak tapi mungkin memang pun betul-betul pemberontak, banyak membebel pada aku, pemikir yang hebat, penulis yang menggagumkan, tidak pernah lokek membantu, pencinta yang setia dan sweet gitu terhadap ochin usyuk asham nye, tidak typical dan tidak gatal walaupun sesekali berbual dengan yang comel-comel tu, punkrocker, pencinta bola sepak yang tidak poser (kami sembang 8 jam tentang zaman gemilang bola sepak), suka buat reverse parking kat tempat duduk saya, ahli sukan serba boleh, suka makan keropok dan coklat, SANGAT HEBAT MELUKIS pantas dan rilek je dia melukis, animasi dia sangat kul, tidak gila duit, kadang-kadang nampak juga suka menjaga hati org, tidak suka ambil tahu bende remeh tapi sebenarnye layan gak gosip2 dalaman, haha, adalah matang pemikiran sebenarnya, sering memberi nasihat terhadap saya yang tah ape-ape, suka menyamar di spark saya, segala chatlog saya dia tahu dulu dan dia akan ajar cara-cara menjawab dgn tegas, tapi ada yang private dia takleh tahu..kadang-kadang kantoi..haha.....eh banyak lagi..nanti sambung..fuh penat..menaip dengan satu nafas

oh ye...

Filed under having 3 comments  

Tag

by zatix

Kene tag lagi oleh jujus

1. Yourself: kalut
2. Your partner: hmmm
3. Your hair: black
4. Your mother: strong
5. Your father: strict
6. Your favorite item: shoes
7. Your dream last night: no dream
8. Your favorite drink: menyejukkan
9. Your dream car: mini
10. The room you are in: cold
11. Your ex: besfren
12. Your fear: God
13. What you want to be in 10 years: happy
14. Who you hung out with last night: alone
15. What you're not: garang
16. Muffins: suke
17: One of your wish list items: ramones
18: Time: stop
19. The last thing you did: eating
20. What you are wearing: clothes
21. Your favorite weather: warm
22. Your favorite book: thick
23. The last thing you ate: heavy
24. Your life: good
25. Your mood: chill
26. Your best friend: cool
27. What you're thinking about right now: life
28. Your car: striking
29. What you are doing at the moment: typing
30. Your summer: hot
31. Your relationship status: free
32. What is on your TV: --
33. What is the weather like: hot!
34. When was the last time you laughed: breakfast

Nak tag
http://www.lukislukis2.blogspot.com
http://www.senandungkonspirasi.blogspot.com
http://www.nana-bonana.blogspot.com

Filed under having 1 comments  

The end of complicated yet memorable epic

Saturday, April 26, 2008 by zatix

Semalam 26-4-2008 adalah tarikh di mana berakhirnya satu epic. Kami mengakhirkannya dengan cara yang amat baik dan melegakan masing-masing walaupun pada awalnya berlaku pertumpahan darah yang amat dasyat. Pengajaran hidup yang tidak terbanding akan saya bawa kemas dan saya tidak kesal sedikitpun akan segala yang berlaku. Lige (sebenarnye nak berkate life lah badd) goes on. Jom...

Filed under having 7 comments  

Updet?

Thursday, April 24, 2008 by zatix

Oh bila la nak updet???

Filed under having 3 comments  
Sunday, April 20, 2008 by zatix

Donnie tagged me with this;

This is another of those Linky Love games where you only have to tag 5 person in one post but still there is no actual limit (you can tag more if you want!). Once tagged, you have to copy paste the link in this post, and make them grow!

Do not delete any of the links and be honest to yourself!

BennyLiew, RamblingMoo, Mum & Kids In Wonderland, Judelittle, Our mini blogsphere, Rooms in My Heart, J@n!ce Ng, ChinNee, Jo-N, LadyJava’s Lounge, Mariuca’s Perfume Gallery, Ramblings of The Phat, Laydiefa’s ~ t w i s t e d ~ a n g e l ~, Xumb’s Karipap Daging, Donnie's merepek,Downtrodden16,

So I’m passing the Blue heart to;

http://www.ellyrocker.blogspot.com/
http://www.pertmuffin.blogspot.com/
http://www.eyehatered.blogspot.com/

Filed under having 0 comments  

Finally

Tuesday, April 15, 2008 by zatix

Hari yang stress harini bertukar menjadi ceria apabila beban yang ditanggung sekian lama selesai sudah jam 3.15pm tadi. Beban = belajar dalam masa yang sangat lama.

Saya bersyukur dan sangat berterima kasih kepada encik-encik positif dan baik hati khususnya encik emey dan encik asrin sebab sanggup bersusah payah membantu di saat-saat akhir yang mana saya yg serabut ini dah pun nk giveup. Pendek kata saya syor pada semua amik la mereka bekerja dgn gaji rm5000 ke atas sbb mereka hebat, tangkas, tabah dan paling penting POSITIF. Tak ade nak mengeluh kesah, merengus bagai cam saya ini. Dahla buat keje merepek-merepek actionscript apa pun tak tau. Terasa amat bersalah kepada mereka. :l. Kepada rakan-rakan lain yg membantu jugak sy ucapkan byk2 time kasih seperti farrina dan natata sbb mereka da buat voice over dan jugak skrip untuk sy. Rerakan lain byk memberi sokongan moral dari tepi dan belakang terutamanya gadis glemer Milami, Jujus, Anum, Atun, Ijan pendek kata mereka yang terbabit adalah mereka yg namanya dilink disebelah ini (*menjeling). Nanti kita makan-makan ye kekawan?huhuhu

Satu beban sudah lepas, tapi life baru bermula. Ada banyak perkara perlu saya uruskan dengan hati yang kuat. Benar kawan-kawan, tak guna saya lari sebab tenaga saya pun sudah kurang. Semakin laju saya berlari semakin banyak masalah yang saya cipta untuk semua.

Pekerjaan harus difikiran selepas ini. Moga-moga semuanya baik.

Filed under having 5 comments  

Hal ehwal

Tuesday, April 1, 2008 by zatix

Semakin hari saya telah bertukar menjadi bukan lagi izzati itu...tadi saya bercerita panjang dengan hasnum. Sungguh seperti tidak boleh dibendung akan semua keserabutan ini. Semua orang pendapatnya sama. Saya sendiri tahu kebenaran itu akan tetapi......ya tetapinya masih ada...maafkan saya diri sendiri.

Filed under having 2 comments  

Mati hati

Monday, March 31, 2008 by zatix

Percutian membuatkan aku sedar hati aku telah mati. Sudah tidak boleh dibantu lagi. Bagaimanapun aku terhibur. Makan dengan begitu banyak dan shopping dalam keadaan nervous. Banyak yang menginsafkan di Indonesia sana.

Sama macam entry Senandung aku diterjah soalan mak ketika di Bandung. Aku tak boleh marah sebenarnya. Tapi duhai mak, sesungguhnya aku benar-benar lost saat ini. Sungguh aku katakan aku bukan jenis main-main tapi begini jadinya dan yang merasakan cuma aku. Kata dua mak sikit pun tak membantu. Tak apalah...

Pulang ke sini berbeza sekali rasanya..di sebalik semua kematian itu, aku dapat merasakan nyaman angin bertiup di pelosok hati.

Nak taruk gamba malas boleh?

Filed under having 1 comments  

Mende alah ni lagi

Sunday, March 30, 2008 by zatix

Pandai ko ek cik Anum menenun men tag2 aku biarpun aku di seberang..huh!!!

1. Who were you with last night?
• Family and frens..

2. What woke you up this morning?
• Stuff from jakarta for siblings..

3. Where are you?
• Home…

4. Is tonight going to be a good night?
• Perhaps but due to my condition now, I don’t think so…

5. Did you kiss or hug anyone today?
• Yup…lots kisses and hugs for Iman Najla…

6. When was the last time you cried?
• With mila last week…heee…

7 . Ever thrown up in public?
• Xade pun…

8. Passed out because of alcohol?
• Xade jugak…

9. whats on your mind right now?
• Adela...

10. Would you take a bullet for anyone?
• I think so..

11. Where would you like to live?
• Isolated place…

12. What do you want to name your children?
• Hmm…I always fancy classic name…

13. Who is your number 3 on myspace?
• Faris audah adik mcmin ku…

14. Have you kissed your number one?
• Yup…sebelum si comel ini menunaikan umrah...

15. Who was the last person that left you a comment?
• Jemey ok..

16. Do you listen to music every day?
• Almost everyday…

17. About how many people have you liked?
• Erk…???

18. What are you doing this weekend?
• Dok umah buat keje…

19 . Whats your favorite drink?
• Teh o ais, 100 plus, tembikai , peach tea, apple aloe vera, chrysanthemum ..byk boleh?

20 . Have you ever won an award?
• adela jugak…

21. What do you want to do right now?
• Beranimasi…

22. Who are you with?
• Alone but I can hear my brother playing guitar in his room…

23. Do you like someone right now?
• Yup…

24 . How long ’til your birthday?
• Just passed by…

25. When were you the saddest in your whole life?
• Adela pasal satu benda tu…pastu banyak benda lain..

26. What time is it?
• 9.16 pm

27. What makes you mad?
• Perengus…

28. Have you ever had a song written about you?
• Ade…

29 . What song makes you cry?
• Banyak kerana begitu kuat sentimental value dalam diri ini..huhu..currently 23 and different names for the same thing

30. What song makes you happy?
• Ramones usually…

31. What do you like to listen to before you go to bed?
• Nothing…

32. Do you have a job?
• Currently still an intern…

33. What made u smile today?
• Iman najla…

Filed under having 1 comments  

Hero

by zatix

Saya ditag lagi oleh manusia-manusia aneh seperti berikut Fafunfi, Hasnum dan Linda jemey ... x lupe juge Encik Badd yg tag cara kotor..hahaha

1- Apa superpower idaman anda? Choose only one.
Terbang ke satu dunia baru...
2- Siapa superhero/watak yang mempengaruhi pilihan itu?
Saya tak dipengaruhi sesiapa dalam kes ini..
3- Kenapa superpower yang itu?
Free from everything yang merunsingkan sy kini...
4- Apakah kelemahan kamu? We're never perfect right?
Banyakla nak cakap satu-satu ke?
5- Apakah nama superhero kamu?
Tanpa nama…
6- Motto superhero kamu pula?
Hapuskan semua..

Filed under having 2 comments  

Pengajaran

Sunday, March 23, 2008 by zatix

Sebenarnya ada banyak perkara dalam hidup yang lebih penting dari hanyut dengan rasa bukan-bukan yang mampu meloyakan. Pengajaran itu adalah tidak ternilai. Buangkan segala yang buruk-buruk dan cekalkan diri. Saya bersyukur. Banyak yang saya belajar walapun dalam jangkamasa sekejap.

Filed under having 0 comments  

Bruises

Wednesday, March 19, 2008 by zatix

I have created such a mess and I do not have time to wipe it back. My life is rather complicated because I am too weak to be selfish.

Well I'll hide all the bruises,
I'll hide all the damage that's done.
But I show how I'm feeling until all the feeling has gone.

This connection we feel towards each other is strong enough to burn out everything else. I cannot touch it but I can feel the pain in a beautiful way. Perhaps you wonder why things running so fast but we are emotionally attached and we communicate through the wind that blow out our soul and throw our body to an isolated place.

Filed under having 0 comments  

Terima kasih......

Tuesday, March 18, 2008 by zatix

Semalam satu jamuan mengejutkan (betul-betul terkejut) telah diadakan oleh sekutu-sekutu ofis yang terdiri daripada mila,jujus,hanum,ijan,tasha,fina dan fa. Oh diriku terharu tetapi reaksinya tak seperti terharu sebaliknya terus campak beg dan memukul jujus dengan tag. Maafkan diriku yang tak bersopan ini.Untuk rerakan yang semuanye cantik molek, terima kasih diucapkan dengan linangan air mate disertai peluk cium di atas segala tipu helah yang sememangnye menyebabkan aku tertipu demi jamuan tersebut. Ai sayang yu all. Hiks...Mila n fina time kasih di atas anjemi dan juga kepada seorang kawan di atas hadiah itu.

Bergelak tawa semalam harini kembali risau. Tapi takpe, menten saje seperti tiada apa-apa.

Filed under having 5 comments  

Save me

Friday, March 14, 2008 by zatix

Saya cuba tapi saya tak rasa apa-apa pun. Saya tidak mual tapi tidak juga teruja. Pendek kata masih lagi di stage "0". Oh God, save me. Tolong kuatkan dan jauhkan aku dari distraction yang membuatkan jiwa bergelodak.

Dan kenapa orang itu sedikit pun tidak membantu? Mengundang!!!

Filed under having 2 comments  

Untuk sahabatku

by zatix

Entry ni khas untuk seorang sahabat yang mendambakan jawapan aku sekian lama. Aku tak nak sebut nama la boleh? Biar dia tahu aku tahu...hahahaha

To me, you have this unique face which is attractive and pleasant to look at. Extra marks to your personality which for me count more than the look.

Cukup kan? Adeke aku puji org lain lebih-lebih? Haha...dem yu

Filed under having 3 comments  

Fly together

Wednesday, March 12, 2008 by zatix

I am not trying to hide anything but I was born as secretive. It is not easy to feel such way my dear friend. I do not have any special criteria to vote for but it usually comes naturally. Therefore, I always whisper a litter prayer that things will be okay in the end and I do not want to think that much. I want to fly away from here, free from everything. I hate it when I am forcing myself to say something which I cannot even feel anything to. My heart is crying and I can hear it.

Filed under having 3 comments  

Kosong

Tuesday, March 11, 2008 by zatix

Ini adalah penangan Ju dan mentarinya sampai aku x henti-henti memainkan lagu Kosong nyanyian astrid ini. Aih....melayang.

Bagaimana ini jurangnya semakin banyak. In denial.

Filed under having 2 comments  

.......

by zatix

Oh hari-hari kepulangan dari Tepeng adalah amat memenatkan walaupun yg drive adalah bukan diri sendiri. Semalam hampir terbabas kerana terlelap ketika memandu. Walaubagaimanapun lawatan kenduri kawen Atun merangkap percutian tersebut adalah menyeronokkan. Berikut adalah maklumat-maklumat percutian:

Hari Pertama:
Yang terbabit: Mila,Ju,Fara,Ijan,Tasha,Fer,Ustat,Nizam dan Asrin selaku tuan rumah.

1 - Tido di Hotel Futurama yang agak murah tetapi memuaskan dari segi kekemasan dan keselesaan.
2- Makan Yong Tau Foo Tepeng yang sedap yum yum.
3- Bersiar-siar di Night Safari berkenalan dan bertukar senyuman bersama haiwan-haiwan.
4- Bermain di fun fair, masuk umah hantu yg menebeskan (sangat!) dan naik ape ke nama bende pusing-pusing sambil pandang ke awan dan berangan sedang terbang.

Hari Kedua:
Yang terbabit: Mereka di atas ditambah Hazo,Din,Ejam.

1- Menangis-nangis kerana terharu di kenduri kawen Atun (maaf terpaksa berbohong). Atun sangat comel tetapi die sangat kecoh berjalan kesana kemari seperti tiada apa-apa berlaku. Bagaimanapun sy gembira untuknya. Selamat berbahagia Puan Atun.
2- Meneruskan perjalanan ke Penang serta melepak sebentar di Feringgi. Indah sekali.
3- Makan di Long Beach fud court.
4- Singgah di R&R Tanjung Malim makan pau. (heh)

Itulah saja...kesimpulannya sy suka berjalan bersama rakan-rakan sekelian.

Filed under having 4 comments  

Serious mode

Wednesday, March 5, 2008 by zatix

Whenever I have real something to do, I can easily feel tired and sleepy. I need someone to frequently remind me that final presentation is extremely nearby. Saya sangat takut tapi masih bermain-main. At this very moment, I just woke up from sleep and sit in front of here thinking of at least animating 5 animals. Dem, I know it is possible but I just cannot make it. *dan mood sekarang bertukar menjadi serius.

Am laughing everyday and like every single time but deep inside am scared about almost everything. Downstairs, family talks about me like they know what I really want and what future may offer me. Oh, family, friends and everyone around, sometimes they don't really understand.

There are thousands questions stuck in my mind which none I have an answer for. Why am I suppose to feel this way? I wonder how people can be so firm, strong and sure about serious things in life. I am almost 25 yet I am still blank. Like a new friend said "sebenarnya kita ni masih tak tau apa yang kita mahukan" and he is 28. Well, well.

Oh tau pulak jadi serius. Hari-hari pergi ofis seperti pergi playground sebab bergelak tawa dan bercakap yang merepek tapi itu ok dan itu memang saya. Tapi bila balik saya kepenatan macam kerja buat bangunan sedangkan saya kerja buat coding yang ala-ala berapa kerat sangat je. Pastu nak tido cepat pastu tengok sekarang buat apa? Tulis blog pulak dah (I do write like this when something bothers me). Sudahla teruskan beranimasi.

Filed under having 2 comments  

Akibat dengki selalu rugi

Tuesday, March 4, 2008 by zatix

Oleh kerana jemey adalah suka menndengki aku terpaksa menyiasat secara lebih permainan ini dan cara-cara betul bermain. Dem la yu jemey. Hahaha. Lantas hah amikla ni senarainye yg dibuka di opis:

1)Typo3.org : ini adalah terpaksa membuka kerana inilah kerja sebenar aku kt ofis bukan kerja spark atau baca blog atau bergelak-tawa.

2) ni aku letak dlm satu nombor la ye lukislukis.blogspot.com, senandungkonspirasi.blogspot.com, sarinana.blogspot.com ,sarahlinalicious.blogspot.com,ellyrocker.blogspot.com, autojohnografi.blogspot.com,
cikanum.tblog.com
,ajurina9.tblog.com , puisitepijalan.blogspot.com ..n the list goes on

3) Wikipedia : semua dah cerita kenapa benda ni dibukak lantas x perlu aku cerita lagi

4) Atomfilm.com : di sini leh tgk flash animation dan movie menarik

5) Airasia.com: adalah untuk bercuti setiap masa (kalola kaye)

aku kan sangat membosankan..mana ade web bes pun...

baiklah hentikan permainan jahat ini!!

Filed under having 1 comments  

Permainan tukar

by zatix

Ni aku yang tak tau apa-apa pasal aktiviti mengetag ni dah dipaksa fa. Lantas setelah menyiasat cara-cara melakukan permainan ini aku sedar aku takde apa nk dilink...oleh itu aku nak tukar kepada permainan lain iaitu menglistkan mereka-mereka yang muncul di skrin pc aku sepanjang aku kat tempat beku ini:


1) Fa : manusia ni tak duduk di alam realiti dan sering tersenyum seorang bermain dgn imaginary fren dia, aku nak kawan x kasik, dia nak sorang-sorang je. Seorang yang attractive dan menyenangkan.

2) Mila: manusia ni lebih kurang macam seri siantan tapi ada merah dekat hidung. Sri siantan yang dah direncahkan humor ke dalamnya. Mudah kasihan berbentuk wang. Suka berfesyen-fesyen juga menyenangkan. Ala da cite pasal dia kat entry dulu. Takkan cite lagi..huhu

3) Atun: manusia ni sangat tenang dan lek-lek kul juga ada unsur-unsur tegas. Dia kini berada dalam stage mendebarkan aku walaupun yang nak kawen dia bukan aku. Matanya cantik dan orangnya kecil serta comel tapi kecil-kecil cili boh.

4) Ju: manusia ni pun kul tapi ayat-ayat dan jawapan separa logiknya boleh buat aku pengsan gelak. Dia ada mentari yang menyinarkan harinya. Orangnya bagus dan bes sbb tu kami bercinta. Ops, sori terbocor rahsia.

4) Anum: manusia ni sempoi dan berbakat tapi dia suka gelakkan aku tapi semua orang suka gelak kat aku jadi aku takleh kate apa. Dia emo tapi dia baik. Aku selesa dengannya.

5) Tasha: manusia ni rok pakaiannya dan agak pendiam. Tapi aku suka dengar cite dia dan dia ada sedikit tegas sedikit manja dalam diri dia. Itu dr pemerhatian aku la.

6) Ijan: manusia ni sopan dan bersuara halus. Peramah dan sentiasa dalam keadaan teratur tak macam aku sepah sana sini. Bakal suri rumah yang baik ni aku rase.

7) Jemey: manusia ni gila. Hahahahahahahaha. Manusia ni buat aku gila. Hahahahahaha. Pastu dia suka menzalimi aku. Takdela, dia ni baik sebenarnya, comel boleh lambung-lambung. Pastu dia bajet dia independen kt opis. Piss jemey jangan marah.

8) Ezmal : manusia ni memangla kul dan mempunyai koleksi lelagu yang menarik. Orangnya ada sedikit pendiam.

9) Fer: manusia ni lagi susah nak faham tapi suka membuat lawak-lawak yang gila pastu kate aku tak tentu arah.

10) Asrin: manusia ni agak misteri tetapi baik dan amat senang diri berbual dengannya.

11) Fina: manusia ni berstyle dan agak manje serta frenly. Dia pun suka gelakkan aku. Dia ramai peminat. Lame dah kami tak lunch same-same kan fina kan? Dia janji chillis...yay

Filed under having 7 comments  
Thursday, February 28, 2008 by zatix

Sekarang baru jam 10.23am tp dijangka hari ni akan turut terperangkap masuk ke dalam kumpulan hari-hari terburuk. Belum apa-apa dah nak terlelap mendengar lagu-lagu mellow dan rasa aneh yang membuat duduk tak senang. Sejuk mestilah dah wajib. Ah, tensi. Aku tak nampak apa-apa dah ni kat skrin, putih kosong pastu kabur.

Filed under having 1 comments  
by zatix

Adoih,hari ni memang hari paling mengharukan dalam koleksi kumpulan hari-hari terburuk aku (ada siapa-siapa nak beli?). Sejuk mencengkam sehingga aku terpaksa meniru cara Ju menyalakan unggun api di bawah meja. Hasilnya masih mengecewakan. Sudahla sejuk lepastu mengantuk sampai aku terpaksa berpura-pura menulis dengan jarak yang dekat sedangkan aku tidur. Di tambah pula dengan kesakitan bulan yang memerlukan activefast mujarab. Hari ni sedikit rasa bergelodak dan kerana apakah? Aih, tolongla jangan.

Filed under having 0 comments  

0

Monday, February 25, 2008 by zatix

Aku selalu value sense of humor, lebih-lebih lagi yg kreatif dan ada isi sinisnya. Siapa yang rasa diri terlalu intelek buat-buat tak tahu sudahla.

I am running out of time to complete this disturbing FYP. Tapi aku masih berilek-rilek macam langit sentiasa cerah. Sesiapa tolong hentak kepala aku yang masih dalam mood "tiong-tiong" dan panah jiwa aku yang masih dlm stage "0". Menanakutkan tapi aku tak ada sebarang urge.

I am slowly adapting to my new environment. Mereka semua org yg interesting dan kul. Pada yang agak saiko, buat tak peduli je lah.

Personal life tak berada dalam keadaan begitu baik. Tapi being me, aku biarkan je dan tak nak pikir berat-berat becoz I always believe in fate. Tapi, mungkin tu yang membawa masalah, kata org take things for granted, but hei, emmm, i dunno.

Filed under having 2 comments  
Thursday, February 14, 2008 by zatix

Oh oh, x menentu hari ini, sudahla xde apa perlu buat, runding aku melihat pc (sebenarnya nk berkata runsing)..haih

Filed under having 3 comments  

Ofis

Friday, January 4, 2008 by zatix

Dah sebulan lebih aku keje kat cyber ni, company graphic or ads or ape aku pun tak tau nak explain sbb yg pasti aku tak sentuh benda grafik pun, aku just menempel buat web godek-godek coding sampai muntah (benda yg paling aku benci). Tempat ni sangat aneh penuh dengan segala jenis manusia yg aku belum reti nak adaptasi diri aku dengan mereka. Lagipun aku memang lambat bab berkawan, nak pecahkan segala tempurung yg melindungi aku ni memang tersangatla payah. My communication skills pun dah makin merudum secara drastik sampai aku rasa aku dah tak reti nak buat kawan baru.

Kat sini semua muda-muda. Tak macam hicom dulu semua ala-ala professional bergaya aku amik masa 3 months untuk bercakap dan makan-makan bersama budak-budak ofis. Sebulan terakhir baru boleh ngam ngan tiga org tak siuman, hadzrin, redzal n fadzil n erwan jugak. I thot kt sini aku leh fit in cepat sebab semua pun macam kawan-kawan aku kt luar sana jugak tho ade yg terlalu out of the box but who cares pasal mereka??Tapi still being me, bila nak bersuara tu macam ade bende yg menyekat aku. Lagi-lagi teammate depan aku ni pun macam sangat pendiam. Aku jadi kejung buat coding kat opis tak dapat berbual. Ada kala rasa emosi jd tak menentu rasa nak menangis...hahaha. So muzik jela jadi peneman setia. Nak minta lagu-lagu dr budak opis pun macam tak akan except for milla, so aku pun cari balik stuff-stuff lama, dolod and burn bawak ke opis. At least....walaupun tak banyak mana yg berjaya didolod plus slalunya ingatan akan stuck bila dah dok depan p2p nak fikir lagu apa nk didolod. Oh meni2..di kala ini aku perlukanmu. Tapi mujur kat opis ada assistant teamlead pasang lagu kuat2 which some of her collections r my old time fave too...still dgr org punya lagu tak sama dgn kita sndiri melayan sorang2...ye tak?

Walaupun baru sebulan kt sini, macam2 drama aku dah nampak. Lagi-lagi semua ala-ala sebaya, ramai pulak tu tak macam company grafik lain. Aku belum ingat pun nama semua org, semua staff dia campak kat satu level, jenuh hari-hari nak hafal muka2 baru padahal yg sebenarnya bukan baru pun, aku la yg paling baru, tp aku rasa macam baru sbb aku tak cam muka mereka hari-hari sebelumnya. Gaduh bergaduh, keji mengeji, kepura-puraan, standard la...ofis politic sucks big time. Aku tanak campur, belum masa aku nk kena kot sbb xde sape pn sedar akan kewujudan aku pun nk kenakan aku...tapi prepare jela untuk hari-hari yg akan dtg.

Aku lupa nk cerita pasal mila. Aku lucky jumpa dia kt opis ni masa 1st day diintroduce oleh seorang kakak yg leh tahan kontroversi. Terkejut plus lega nampak mila actually keje kat opis ni as QA. Mila ni kawan lama aku, since lepas SPM, kawan zaman IRC kajangtown (heh), kami keep in touch tho berapa kali je berbual pun masa berkawan. In fact masa kt hicom dulu pun aku ade YM ngan dia mengadu dan aku tatau pulak dia act kat company yg aku ada sekarang ni. So Mila yg buatkan aku ade kawan berlunch sbb kalo takde dia aku mungkin kurus tak makan lah jawabnya. Kami pi kerja balik kerja pun skali aku bawak dia dah alang-alang balik kan. Segala gosip aku dengar dari dia la. Tho lama x jumpa aku clique instantly dengan dia wpun asyik gaduh jerit-jerit dalam kete. Standard la sapa tak suka hot ngan aku. Walaupun tak suka kene marah slalu tapi aku dah biasa. Banyak benda yang boleh dishare dengan mila ni. Orang pun selesa berkawan dengan dia altho dia suka bahan aku tahap gila punya dengan rakan-rakan sekutu dia iaitu rerakan ofis yang agak sempoi berbual mengingatkan aku pada rakan-rakan universiti.

Bila macam ni, tengok org berkawan sesama sendiri ( dan aku pulak nampak budak nerd berspek tebal takde sapa nak kawan) aku betul-betul rindu ngan kawan-kawan tak siuman aku dr berbagai cabang. Geng jujur, geng empire atau geng muzik, geng uniten, geng kajang, geng abim...ah semuanyalah. At least budak-budak jujur dan uniten ade jugak jumpa wpun setakat ain, chot, yani n jeni je. Ain pun sad-sad kawan-kawan semakin menjauh (atau kami je yg tak puas-puas nak hidup berkawan semua org dah sibuk ngan life masing2???)...entah...lagi-lagi ada seorang budak ofis merangkap teammate duduk selang setempat dengan aku, aku tgk dia buat aku ingat kat CD atau nama baru bersama geng barunya AFRO. CD antara besfren aku yg paling x siuman, sekarang dah jauh sgt sbb dia busy dengan girlfriend kan ain + geng2 skatanix segala. Teammate aku ni perangai macam dia wpun aku x kenal sgt tapi dr segi percakapan dan gaya memang macamla CD. Aku balik aku sms CD cakap tiba2 aku rindu kat dia, dan-dan dia tanya budak-budak tak lepak ke...sudahla CD...hahahaha..amai pun dah berjangkit perangai bercinte sakan, tiba-tiba dah diam...kita je cool kan ain??huh

Kawan-kawan empire apatah lg, mmg payah sgtla nk berjumpa, lagilagi dengan konflik segala yg xtau hujung pangkalnya. Aku sebenarnya tak suka nak masuk campur sangat-sangat sbb aku mudah kasihan jadi aku susah nak duduk dalam posisi mana-mana...alih-alih nanti aku yg salah sebab menjadi seorang yg agak bendul aku sering tersilap percakapan. Haih....

Eh kenapa nak bercerita pasal kawan dlm post ofis? Asal tulis blog mesti tak lari dr cakap pasal kawan-kawan...eh tapi aku nk cakap jugak pasal antara salah satu kawan baik atau kawan rapat atau apa-apa la, yg pastinya dia ada spot dlm life aku dan aku agak sedih sbb dah hilang diri dia, i mean dia bukan lagi org yg aku kenal dulu, aku tatau sebb apa but mungkin duit adalah segala-galanya pada dia. Ada dua sebab aku kecewa dengan dia, satu dia buat kawan kesayangan aku macam sampah...kedua, dia, orang yg berkongsi segala prinsip dan pendapat dengan aku dah totally hilang semua tu. Sedih sangat...tp aku just doa dia back to reality and lead life yg ok. Entah...

Aku dalam state temper, kesian si bodoh alang, asyik kene marah...emmm...malas pulak nk smbung...nantila pulak, tu pun kalau ada cerita

Filed under having 5 comments